Blog

Curlsys

Curlsys

In krullenland zag ik hele mooie resultaten voorbij komen van Curlsys. Ik ben blij met mijn kniptechniek, maar ik wil altijd meer leren en was al een jaar nieuwsgierig naar de cursus. Afgelopen week heb ik daarom de tweedaagse Curlsys 1 seminar gevolgd bij Waltraud McLean (de vrouw van Brian McLean, bedenker van Curlsys) in Winterswijk.

Het was ontzettend leerzaam, maar ook moeilijk. De moeilijkheidsgraad zit hem vooral in een techniek van het knippen van de punten en het knippen met de linkerhand.

Het verschil tussen Curlsys en een Dry Cut is in mijn ogen niet zo heel groot. Alleen bij Curlsys knip je nat en bepaal je als kapper de dikte en plaatsing van de krul waar je met een Cry Cut droog knipt en kijkt naar de krul die er van nature al is. Het doel van beide technieken is een zo mooi mogelijke krul. Of zoals de McLeans zeggen: Dikke, vette krullen

De wetenschappelijke benadering van het systeem vind ik erg leuk en ga ik ook zeker toepassen op mijn klanten met golvend haar en een permanent. Ook ga ik bepaalde technieken uit de Curlsys Seminar gebruiken in een Dry Cut voor een nog mooier eindresultaat.

Hier lees je meer over Curlsys http://www.curlsys.nl/nl/mcleansystems/about-us-2.php

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *