Blog

Gratis haarmasker

Tijdens een avondje surfen kwam ik Scritching and Preening tegen. Als ik het vrij vertaal naar het Nederlands, noem ik het masseer en verdeel. Je masseert de hoofdhuid waardoor de natuurlijke oliën vrijkomen en deze verdeel je vervolgens over de lengtes van je haar.

Waarom?

Je hoofdhuid maakt talg (huidsmeer) aan. Dit wordt ook wel sebum genoemd. Sebum zorgt ervoor dat de huid en het haar niet uitdroogt en beschermt tegen infecties. Het is dus 100% natuurlijk en bevat precies de stoffen die het haar nodig heeft. Daarnaast is het ook nog eens gratis.

Wanneer?

Scritch and preen doe je voordat je je haar gaat wassen op droog haar. Ik doe het de avond ervoor, maar het kan ook een uur van te voren. Je kan het ook op een willekeurig moment doen, maar het kan zijn dat je haar erna minder mooi in model zit.

Masseer

Je masseert je hoofdhuid 5 minuten lang met je vingertoppen. Zorg dat je alle plekken van je hoofdhuid bereikt. Door het masseren komen de natuurlijke oliën vrij. 

Verdeel

Nu is het de bedoeling om de vrijgekomen oliën te verdelen over je haar. Dit doe je krul voor krul. Pak een krul dicht bij de hoofdhuid en glij met je duim en wijsvinger tot het puntje van je haar. Herhaal dit steeds op een nieuw plukje haar tot je alle krullen hebt gehad. Als je steil haar hebt, kun je een borstel gebruiken van zwijnenhaar (Boar Bristle Brush) om de oliën vanaf de hoofdhuid tot de puntjes te verdelen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *