Blog

Hoe en wanneer gebruik je een Low-Poo of No-Poo?

Het reinigen van je hoofdhuid is de eerste stap voor gezonde krullen, maar soms ook de meest lastige. Hier deel ik 4 tips bij het vinden van de juiste reiniger van Bouclème en de beste manier om het te gebruiken.

Boucleme heeft twee reinigers: Hydrating Hair Cleanser en Curl Cleanser.

Hydrating Hair Cleanser is een licht schuimende reiniger zonder sulfaten en is perfect voor fijn en/of golvend haar. Deze reiniger is een zogenaamde Low Poo.

Curl Cleanser is een reiniger die niet schuimt en de hoofdhuid en het haar reinigt zonder de natuurlijke vochtbalans te verstoren. Deze reiniger is een zogenaamde No Poo.

1. De conditie van je hoofdhuid bepaalt welke reiniger het beste bij je past

Vette hoofdhuid = Hydrating Hair Cleanser

Normale hoofdhuid = afwisselen tussen beide om vochtniveaus in balans te houden

Droge hoofdhuid = Curl Cleanser. Gebruik Hydrating Hair Cleanser voor een diepere reiniging indien nodig.

Experimenteer en ontdek wat het beste voor jou werkt.

2. De frequentie van reinigen

Als je je haar één keer per week of minder vaak wast: dubbel reinigen met de Hydrating Hair Cleanser of Curl Cleanser of beide gebruiken, afhankelijk van hoe vettig de hoofdhuid is. Als je beide gebruikt, begin dan met de Hydrating Hair Cleanser en masseer stevig de hoofdhuid. Spoel af en breng de Curl Cleanser direct op de hoofdhuid aan, breng meer aan op de lengte van je haar en los losjes op. Neem de tijd om goed te spoelen en gebruik vervolgens conditioner.

Als je een normale tot droge hoofdhuid hebt en je haar 2 of meer keer per week wast, kies je voor de Curl Cleanser. Masseer de hoofdhuid en ontwar het haar voorzichtig met je vingers voordat je alle producten uitspoelt.

Als je een vette hoofdhuid, fijn haar of losse golven / krullen kies je de Hydrating Hair Cleanser. Hydrating Hair Cleanser is perfect voor dagelijkse reiniging – één wasbeurt is voldoende, maar als je elke tweede of derde dag wast, probeer dan dubbele reiniging.

Bestel de producten van Bouclème online op LookFantastic


3. Bekijk welke overige haarproducten je gebruikt
Regelmatig gebruik van oliën, zware boters of siliconen kan zich ophopen op het haar. De Curl Cleanser is ontworpen om dode huidcellen te verwijderen en de natuurlijke olieniveau opnieuw in balans te brengen. Vanwege zijn zachte aard is het niet het meest geschikt om dit type opbouw te verwijderen. Onze Hydrating Hair Cleanser is het beste voor dit werk en het kan oliën, dikke boters en in water oplosbare siliconen verwijderen. De meeste siliconen zijn niet in water oplosbaar en vereisen een shampoo op basis van sulfaat om ze effectief te verwijderen. De producten van Bouclème zijn getest en ontworpen om perfect samen te werken. Het gebruik van producten uit andere systemen naast ons assortiment kan de resultaten beïnvloeden.

4. Geef het de tijd
Je hoofdhuid heeft tijd nodig om zich aan te passen aan de producten. Als je hiervoor een schuimende shampoo met sulfaten hebt gebruikt, heeft je hoofdhuid tijd nodig om opnieuw in balans te komen. Je hoofdhuid is gewend olie te overproduceren, waardoor je in het begin een vette hoofdhuid kunt krijgen. Deze overgangsperiode kan 6 tot 12 weken duren.

 

Bron:https://m.facebook.com/notes/boucl%C3%A8me/cleansers-101-the-guide/1779721742091812/

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *