Blog

Krullen stomen

Bij veel behandelingen in de salon, maak ik gebruik van een haarstomer. Het stomen van het haar heeft veel voordelen:

 • De producten, zoals een haarmasker, kunnen beter doordringen in het haar, omdat de haarschubben op gaan staan door de stoom. Vooral voor mensen met een lage porosositeit (low porosity) is dit fijn, omdat deze haarschubben van nature gesloten zijn.
 • Door de stoom wordt de doorbloeding van de hoofdhuid gestimuleerd, waardoor het haar sneller groeit
 • De natuurlijke olien van je hoofdhuid kunnen doordringen in je haar
 • De stoom reinigt de hoofdhuid, waardoor build up verdwijnt
 • Stoom kan gebruikt worden om je haar te refreshen

Hoe lang en hoe vaak stomen? 
Stoom niet langer dan 30 minuten. Wordt je haar te slap na het stomen? Dan kan het zijn dat je haar te veel gehydrateerd is en proteine nodig heeft. Probeer dan dit gelatine haarmasker.

Ik heb geen haarstomer
Als je geen haarstomer heb, kun je het effect van een haarstomer nabootsen door je haar nat te maken met warm water en je masker aan te brengen. Doe vervolgens een badmuts op en wikkel daar een warme handdoek omheen. Je kunt ook warmte toevoegen door een heat cap te gebruiken. Ben je de gelukkige eigenaar van een Turks Stoombad? Dan heb je natuurlijk hetzelfde effect.

Haarstomer kopen
Haarstomers zijn voor consumenten in Nederland niet te koop. Daarom heb ik de haarstomer van Curls & Co in Engeland gekocht. Het grootste nadeel daarvan was, behalve de hogere verzondkosten en langere verzendtijd, dat er een Engelse stekker opzit. Ik heb dus een reisstekker moeten kopen, zodat deze op in Nederland gebruikt kan worden. De haarstomer werkt perfect. Hij is snel warm, geeft veel stoom en piept als het water bijgevuld moet worden. Er zit ook een opzetstuk bij waarmee je je gezicht kan stomen. Op Ali Express heb ik ook een haarstomer gezien die lijkt op die van Curls & Co.

 

3 Reacties

 1. Daniela

  Ja! Die wil ik heel graag winnen!

  Antwoord
 2. Char S

  Een stomer winnen zou heel fijn zijn. Niet alleen ik maar de hele familie kan er dan gebruik van maken.

  Antwoord
 3. Roub

  Een haarstomer kun je tegenwoordig in Nederland kopen op de website van VidaXL

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *