Blog

Krullen stomen

Bij veel behandelingen in de salon, maak ik gebruik van een haarstomer. Het stomen van het haar heeft veel voordelen:

  • De producten, zoals een haarmasker, kunnen beter doordringen in het haar, omdat de haarschubben op gaan staan door de stoom. Vooral voor mensen met een lage porositeit (low porosity) is dit fijn, omdat deze haarschubben van nature gesloten zijn.
  • Door de stoom wordt de doorbloeding van de hoofdhuid gestimuleerd, waardoor het haar sneller groeit
  • De natuurlijke olien van je hoofdhuid kunnen doordringen in je haar
  • De stoom reinigt de hoofdhuid, waardoor buildup verdwijnt
  • Stoom kan gebruikt worden om je haar te refreshen

Hoe lang en hoe vaak stomen?

Stoom niet langer dan 30 minuten. Wordt je haar te slap na het stomen? Dan kan het zijn dat je haar te veel gehydrateerd is en proteine nodig heeft. Probeer dan dit gelatine haarmasker of een rijstwaterspoeling.

Haarstomer kopen

Haarstomers zijn voor consumenten in Nederland moelijk te vinden. Daarom heb ik een aantal jaar geleden de haarstomer van Curls & Co in Engeland gekocht. Het grootste nadeel daarvan was, behalve de hogere verzendkosten en langere verzendtijd, dat er een Engelse stekker opzit. Ik heb dus een reisstekker moeten kopen, zodat deze op in Nederland gebruikt kan worden. De haarstomer werkt perfect. Hij is snel warm, geeft veel stoom en piept als het water bijgevuld moet worden. Er zit ook een opzetstuk bij waarmee je je gezicht kan stomen. 

Inmiddels heb ik een professionele stoomkap op een standaard en heb ik de haarstomer verloot op Instagram. 

Voor consumenten heb ik op Amazon deze stoomkap gevonden:

Ik heb geen haarstomer

Als je geen haarstomer heb, kun je het effect van een haarstomer nabootsen door je haar nat te maken met warm water en je masker aan te brengen. Doe vervolgens een badmuts op en wikkel daar een warme handdoek omheen. Je kunt ook warmte toevoegen door een heat cap te gebruiken. Ben je de gelukkige eigenaar van een Turks Stoombad? Dan heb je natuurlijk hetzelfde effect.

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *