Blog

Een aantal maanden geleden heb ik de cursus Cultivate Your Curls – The MAP Method aangeschaft. Deze uitbreiding van The Curly Girl Method zorgt ervoor dat je je krullen steeds beter onder controle hebt. Als je zoekt naar een routine voor sexy, professioneel en prachtige krullen, moet je deze cursus zeker bekijken.

Scott Musgrave

De cursus is geschreven door Scott Musgrave. Hij is een krullenspecialist in Amerika en eigenaar van Curly Hair Artistry (CHA). Dit is een opleidingsinstituut die kappers leert hoe ze golvend en krullend haar moeten knippen en stylen zonder gebonden te zijn aan een bepaald merk. Scott werkt alleen met producten die voldoen aan de Curly Girl Method en zijn motto is “Your curls do not need to be ‘fixed’ – they need to be EMBRACED!”

De cursus

In de online krullencursus wordt elke stap uitgebreid beschreven en in een video toegelicht en er wordt productadvies gegeven. Cultivate Your Curls behandelt de volgende onderwerpen:

Cleansing – Hoe je je krullen schoon krijgt zonder deze uit te drogen
Conditioning – Hoe je je krullen supergehydrateerd krijgt
Stylingproducten – Welke combinaties van producten en technieken leiden tot pluisvrije, gedefinieerde krullen
Drogen – Verschillende opties qua drogen voor volume zonder pluis
Refreshen – Hoe je je krullen dagenlang mooi houdt

Deze cursus is alleen geschikt voor golvend en krullend haar, krultype 2B tot krultype 3B

Cultivate Your Curls Facebookgroep

Dit vind ik één van de fijnste dingen aan de cursus. Hier zitten meiden met prachtige krullen, zoals Danielle Duran en Megan van wavycurlychronicles en iedereen deelt tips qua styling en producten. Ook Scott is hier heel actief. Het is een hele betrokken groep en iedereen heeft véél verstand van de Curly Girl Method.

Cultivate Your Curls – The MAP Method kost $ 97 en is verkrijgbaar via https://www.curlyhairartistry.com/store/UmtmTQwp

 

5 Reacties

 1. Oryanda

  Carla op november 5, 2018 om 2:19 pm

  Hai,

  Ik heb het al zo vaak voorbij zien komen en lees op instagram ook zoveel positieve dingen, maar wat ik niet begrijp is dat niemand verteld hoe het in zijn werk gaat. Je komt elke keer weer uit bij het stukje wat jij ook geschreven hebt. Mag er niet over gesproken worden, mag het niet gedeeld worden? Is dat het beleid van die meneer die het uitgevonden heeft?

  groetjes Carla

  Antwoord

  Hoi Carla,

  De exacte inhoud van de MAP Methode mag inderdaad niet gedeeld worden van Scott. Heel begrijpelijk, omdat het een betaalde cursus is.

  Groetjes Oryanda

  Antwoord
 2. Roos

  Hallo ik vroeg me af of er ook een Nederlandse online webshop de cursus verkoopt?
  Ben nu wel heel benieuwd naar de cursus!

  Groetjes!

  Antwoord
  • Oryanda

   Hi Roos,

   De cursus wordt alleen in het Engels aangeboden op de website van Curly Hair Artistry.

   Groetjes Oryanda

   Antwoord
 3. nathalie

  Logisch dat niet alles te vinden is op internet over de exacte formule achter de MAP method.
  Maar ik vroeg me wel een paar (algemene) dingen af en ik hoop dat je daar wel antwoord op mag geven?
  – Is dit ook geschikt voor iemand die pas net 3 maanden bezig is met CG?
  – Krijg je advies wat voor soort producten aan te schaffen (ik heb nu wel wat verschillende dingen maar ook niet een mega verzameling ). Ik ben nl nog heel erg zoekende, en vind het zonde om heel veel geld uit te geven aan producten die dan toch niet blijken te werken.
  – Ik heb een erg gevoelige hoofdhuid, wordt hier ook aandacht aan gegeven?
  – Ik heb net mijn eerste devacut gehad (na jaren geknipt te worden alsof ik stijl haar had), is dit dan misschien een goed moment om te beginnen?

  Antwoord
  • Oryanda

   Hoi Nathalie,

   De cursus is zeker geschikt als je al met de CG methode bent begonnen. Er wordt productadvies gegeven in de cursus, maar dit is wel gericht op Amerika. Helaas zijn niet alle producten in Nederland verkrijgbaar. In de bijbehorende Facebookgroep worden wel tips uitgewisseld over producten die in Nederland / Europa verkrijgbaar zijn. Er wordt in de facebookgroep ook gesproken over gevoelige hoofdhuid, maar in de cursus wordt daar geen aandacht aan besteed. Als je een DevaCut gehad hebt, is je haar in ieder geval in een goed model geknipt. Door daarbij de juiste producten en stylingtechnieken te gebruiken, zitten je krullen op haar best!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contactgegevens:

Adres:
Punter 10 02
8242 DC Lelystad

Telefoon / WhatsApp:
 06 43 99 68 68

E-mail:
info@krullentemmer.nl