Blog

Vandaag lezen jullie een gastblog van Elise, spiritueel consulente. Ik ken Elise van het schoolplein en de speeldates van onze kinderen en we hebben altijd goede gesprekken over het leven. Met haar blogs, video’s en podcasts brengt zij boodschappen voort om anderen te inspireren.

“Vandaag realiseerde ik mij waarom ik krullen zo interessant vindt. Ze doen me denken aan een spiraal. Het deed me realiseren hoe we in het leven altijd op hetzelfde punt terecht komen. Maar dan elke keer dat we hetzelfde punt raken, hebben we meer kennis en staan we meer in verbinding met wie we zijn. Het is niet altijd het mooiste moment om te realiseren dat je niet bent waar je wilt zijn, maar als je je zou openstellen voor het inzicht die je krijgt als je dit moment meemaakt, dan zou ik je kunnen vertellen dat elk realisatiemoment iets magisch in zich heeft.

Je werkt niet voor niets bewust aan jezelf, want je hoopt op lange termijn wat meer geluk voor jezelf te kunnen creëren. Door krullen bedacht ik me ook hoe belangrijk het is om tijd voor jezelf te maken. Vaak beloven we onszelf dat we dit gaan doen en dat we beter voor onszelf gaan zorgen, maar we doen het niet vaak genoeg. Een moment bij de kapper doet ons vaak realiseren dat we te snel willen doorgaan of dat we niet vaak genoeg de pauzemomenten inlassen om onze energie weer op te laden. Wanneer je jezelf dan laat verwennen door je mooie krullen weer intenser te krijgen is het net alsof je je Ziel voedt met liefde. Het moment dat je de deur uitloopt bij de kapper, voel je je weer als herboren en alles is precies zoals het mag zijn.

Grenzen aangeven en jezelf open stellen voor verzorging kan best moeilijk zijn als je gewend bent om altijd de verzorgende rol te spelen. Wanneer je dan realiseert dat zo’n moment bij de kapper je heeft opgeladen én je je zo goed voelt dat je er weer even tegen aan kunt, dan is het belangrijk dat je dit soort momenten vaker pakt in je leven. Een kopje thee in de ochtend in stilte, je dag rustig plannen en genieten van de kleine momenten. Niet altijd maar hoeven te rennen en willen doen. Als je dan rust vindt binnen in jezelf, dan zul je de rust ook vaker buiten jezelf pakken. Je zult de rust uitstralen die je van binnen voelt en je omgeving zal hier ook op reageren. Je kinderen worden rustiger, je man wordt attenter en jijzelf wordt gelukkiger. Als we van binnen aan onszelf werken, zien we dit altijd terug als een reflectie in ons leven.

mooi & gezond algemeen

Je zult merken dat wanneer rust vaker in je leven voorkomt, je niet snel afgeleid zal worden van dingen die moeten gebeuren en je aandacht opeisen. Je hoeft namelijk niet constant in beweging te zijn om iets voor elkaar te krijgen. Laat rust eens toe en lach zo vaak als dat je kunt. Speel de muziek wat harder, zing mee, ga de natuur in en geniet van de geluiden. Of gewoon eens een avondje genieten van je gezin en opmerken hoe bijzonder het is om te zijn waar je bent. Het maakt niet uit op welk punt je staat in het leven het mag gevierd worden dat je er bent. Ook al ben je nog niet waar je wilt zijn, dat houdt niet in dat het niet mogelijk is om rust te voelen en gelukkig te zijn. Je zult merken wanneer je vaak rust en liefde geeft aan jezelf, dit soort momenten vaker voorkomen in je leven.

Als er dan iets onverwachts gebeurt, zul je niet gelijk onrustig worden of twijfelen aan jezelf, maar je zult liefdevoller naar jezelf reageren. Je zult zien dat er ook iets moois voor jou komt dit zal je doen opbloeien. Merk je dat je wat meer energie kunt gebruiken? Probeer deze oefening dan eens voor jezelf. Werk eens bewust een dag lang aan je eigen-liefde, aan zelfverzorging en aan bewust grenzen aangeven. Dit allemaal om de rust binnen in je te vinden. Zo wordt je perspectief groter en zie je meer mogelijkheden, maar vooral ook de schoonheid die om je heen aanwezig is. Altijd.

Dus kan ik niet meer zeggen dan dat je je kappersmomenten wat vaker mag pakken, jezelf eens lekker mag laten verwennen. Geef je krullen eens de liefde die ze verdienen, want verdienen we niet allemaal wat verwennerij en liefde?”

Wil je meer lezen van Elise? Volg haar op Instagram & Facebook of bekijk haar website Stap Naar Geluk

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contactgegevens:

Adres:
Punter 10 02
8242 DC Lelystad

Telefoon / WhatsApp:
 06 43 99 68 68

E-mail:
info@krullentemmer.nl