Blog

Mijn vakantie haarroutine

Als ik op vakantie ga, wil ik zo min mogelijk met mijn krullen bezig zijn. Daarom is mijn vakantieroutine supersimpel. Daarnaast kies ik op vakantie altijd voor budgetproducten, omdat ze nog weleens kapot gaan onderweg of ergens blijven liggen. In de vakantie zwem ik ook bijna dagelijks in het zwembad of de zee. Ik vind het dan zonde om een kwalitatieve conditioner te gebruiken die na een paar uur toch wegspoelt.

Wassen

Omdat ik in de vakantie veel zwem en daardoor ook veel mijn haar was, kies ik meestal om mijn hoofdhuid te wassen met mijn conditioner (cowashen). Als ik het een aantal dagen niet gewassen heb, kies ik voor een sulfaatvrije shampoo.

Hydrateren

Na het cowashen van de hoofdhuid, gebruik ik dezelfde conditioner voor het haar. Verdeel de conditioner over je haar en glijd met je vingers naar beneden om het haar te o ntklitten. Daarna knijp je de conditioner in het haar tot je krullen voelen als nat zeewier. Voor de meeste krultypes wordt aangeraden niet alle conditioner uit te spoelen voor extra hydratatie. Je hebt dan ook geen leave-in nodig.

Styling

Als ik een stylingproduct gebruik, kies ik voor een gel. Ik breng dit eerst aan door de gel over mijn handen te verdelen en vervolgens door mijn haar te “kammen” met mijn handen. Vervolgens scrunch ik om de krul te activeren. 

Drogen

Ik knijp en scrunch het meeste water eruit met mijn handen. Daarna knijp ik mijn krullen droog met een (hand)doek. Bij warm weer laat ik het aan de lucht drogen. In hotels hebben ze vaak wel een fohn, maar meestal zonder diffuser. Als je je haar graag droog fohnt, neem je dus beter zelf een fohn met diffuser mee. 

Vóór het zwemmen

Chloor in zwembadwater en zout in zeewater maakt het haar poreus en droog. Om dit te voorkomen, breng je koudgeperste kokosolie aan op droog haar voordat je gaat zwemmen. Zo wordt er een laagje gevormd die een barrière vormt tegen het chloorwater.

Na het zwemmen

Spoel je haar zo snel mogelijk uit onder de douche en volg met een cowash of sulfaatvrije shampoo.

Slapen op / met satijn

Neem je eigen satijnen kussensloop of satijnen bonnet mee om je haar ’s nachts te beschermen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×