Blog

Mijn vakantie haarroutine

Als ik ga kamperen, wil ik zo min mogelijk met mijn krullen bezig zijn. Daarom nam ik alleen conditioner mee in de caravan.

Conditioner Only

De naam zegt het al; je gebruikt alleen conditioner. Om mee te wassen, te hydrateren en te stylen. De voordelen van conditioner only:

  • Het bespaart ruimte
  • Je hebt minder water nodig (campingdouches zijn niet altijd even luxe)
  • Als jouw conditioner op is, hoef je alleen op zoek naar een CG conditioner

Welke conditioner

In de vakantie zwem ik bijna dagelijks in het zwembad of de zee. Ik vind het dan zonde om een kwalitatieve conditioner te gebruiken die na een paar uur toch wegspoelt. Daarom heb ik mijn favoriete budget CG conditioner meegenomen: Andrelon Natuurlijk Puur Zijdeglans & Zen. 

 

Wassen

Wassen met conditioner wordt co-washen genoemd. Zo doe je het:

1. VOORDAT je je haar nat maakt, breng je een handvol conditioner aan op je hoofdhuid. Dan masseer je je hoofdhuid tot je het gevoel hebt dat je armen eraf vallen 💪🏼 Ongeveer 5 tot 10 minuten

2. Laat de conditioner vervolgens 30 minuten intrekken.

3. Nu mag je je haar nat maken. Terwijl je onder de douche staat, spoel je de conditioner uit terwijl je je hoofdhuid masseert. Je hoofdhuid is nu schoon, maar toch gehydrateerd.

Hydrateren

Gebruik na het reinigen van de hoofdhuid dezelfde conditioner voor het haar. Verdeel de conditioner over je haar en glijd met je vingers naar beneden om het haar te o ntklitten. Daarna knijp je de conditioner in het haar tot je krullen voelen als nat zeewier. Voor de meeste krultypes wordt aangeraden niet alle conditioner uit te spoelen voor extra hydratatie. Je hebt dan ook geen leave-in nodig.

Styling 

Omdat ik de conditioner er niet helemaal uitspoel, kan ik ook zonder zonder stylingproducten. Als ik te veel conditioner heb uitgespoeld, kneed ik er weer een beetje in op nat haar. 

Drogen

Ik knijp en scrunch het meeste water eruit met mijn handen. Daarna knijp ik mijn krullen droog met mijn microvezel handdoek van de Decathlon. Ik had bewust geen föhn mee en liet mijn haar drogen aan de lucht. Met het warme weer ging dat best snel.

Het resultaat

Mijn haar zat meestal prima. Niet perfect, maar het is vakantie. Ik vond het wel irritant om met nat haar te lopen, omdat het dan zo’n zielig bosje lijkt. Dus volgend jaar pak ik toch mijn föhn in. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *