Blog

Trainingen voor krullenkappers

Wil je graag krullenkapper worden of jouw skills als krullenkapper uitbreiden, dan heb ik hier een overzicht met alle trainingen en cursussen in Nederland én daarbuiten. 

Kappersopleiding

Voordat je aan de slag gaat als krullenkapper, is het belangrijk dat je een kappersopleiding hebt afgerond. Je hebt deze basis nodig om krullen te leren knippen. Het zou ideaal zijn als iedere kappersopleiding hun studenten leert hoe je alle soorten krullen knipt en verzorgt, maar helaas ligt de focus nog steeds op steil haar. 

Ik heb zelf de kappersopleiding gedaan bij Crobylos in Lelystad. Hierbij ging ik één dag in de week naar school waar ik alles leerde op echte klanten en de theorie thuis doornam. Helaas is deze onlangs gesloten.

ROC

Locatie: 30 locaties in Nederland
Duur: 3 jaar
Prijs: Deeltijd € 258 per jaar / Voltijd € 1239 per jaar

Nederlandse Kappers Academie

Locatie: Amersfoort, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam
Duur: 40 weken tot 2 jaar
Prijs: Avondopleiding Hairstylist 40 weken € 1.970 / Haarstylist Allround (Dame & Heer) € 9.990

Wellness Academie

Locatie: Amsterdam, Eindhoven, Hasselt (Belgie), Rotterdam
Duur: 3 jaar
Prijs: Vanaf € 969

KrullenTemmer

Eerst even promotie maken voor mijn eigen training 😉 Ik heb veel van onderstaande trainingen gevolgd en leer kappers met een mix van deze technieken in een één-op-één hands on training Krullen Knippen elk krultype, van slag tot afrohaar droog te knippen, verzorgen, stylen en drogen. 

Voordat je de Training Krullen Knippen volgt bij KrullenTemmer, volg je de de Online Cursus Styling & Verzorging :
  • Alles over de Curly Girl Methode
  • Haareigenschappen herkennen
  • Een stappenplan van wassen tot drogen rondom het knippen van krullen
  • Aanvullende behandelingen voor alle soorten krullen
 

Locatie: Lelystad of op locatie
Duur: 4 uur + Online KrulllenCursus voor Kappers in eigen tijd
Prijs: vanaf € 400

KrullenTemmer biedt nu ook een Online Cursus Krullen Knippen waar je aan de hand van theorie, tekeningen en video’s alles leert over het knippen, verzorgen en stylen van alle soorten krullen. 

Locatie: Online
Duur: 4 uur 
Prijs: € 300

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door KrullenTemmer (@krullentemmer)

DevaCurl

In 2018 ben ik naar New York gegaan om de 3-daagse training Deva Advanced Stylist te volgen. Hierbij leerde ik het droog knippen (DevaCut en DevaBob) Pintura Highlights en styling en verzorging van alle type krullen. De technieken die ik hier geleerd heb, zijn nog steeds de basis van elke knipbeurt en training die ik geef. Ook veel andere trainingen die ik gevolgd heb, lijken deze basis te hebben. Deze opleiding wordt helaas niet meer aangeboden door DevaCurl, omdat ze de salon in Soho New York hebben gesloten. Ze geven nu de training Cut Like A Deva op diverse locaties in Amerika en online, maar het is mij niet duidelijk of dit ook gevolgd mag worden door kappers buiten de Verenigde Staten. 

Locatie: Online en diverse plekken in de Verenigde Staten
Duur: 6 uur
Prijs:$ 695

Curl By Curl

Ik probeer al vanaf 2018 een training te volgen bij Lorraine Massey, de bedenker van de Curly Curl Methode en DevaCut. Door vertraging in de opening van haar salon, komst van mijn jongste dochter en COVID is dit helaas nog niet gelukt. Ik heb zelfs contact gehad met Lorraine om haar naar Nederland te halen om een training te geven, maar na een peiling onder andere krullenkappers bleek dat het te duur per persoon zou worden (€ 3.000 voor 2-daagse training). Je kunt twee soorten trainingen volgen in haar salon, Spiral XYZ, in New York; Level 1, Foundational Workshop en Level 2, Advanced Workshop.

Locatie: Spiral XYZ, New York
Duur: 2 dagen
Prijs: onbekend

CC1

De CC1 krulknip techniek is door Curls & More Nederland ontwikkeld. Bij de CC1 techniek wordt nat geknipt volgens een bepaalde afdeling van het haar waarbij er verticaal geknipt wordt in plaats van horizontaal, waardoor er volume en lucht in krullen wordt gecreëerd. Krullen die volgens de CC1 techniek geknipt zijn, kunnen ook nog worden steil geföhnd.

Locatie: Velp
Duur: 3,5 uur tot 9.00 uur
Prijs: Onbekend

Curlsys

In 2017 heb ik Curlsys 1 gevolgd. Je mag jezelf pas een Curlsys Stylist noemen als je alle drie de seminars hebt doorlopen. Bij Curlsys wordt het haar nat geknipt terwijl er een masker in het haar zit. Bij het knippen wordt er gebruik gemaakt van een speciale Curlsys schaar en wordt er rechts- en linkshandig geknipt.

Locatie: Winterswijk
Duur: 4 dagen
Prijs: € 1.950 voor level 1 & 2 / Masterclass Diploma Seminar € 2.000

RëzoCut

De Rëzo Cut is bedacht door Nubia Suarez, eigenaar van Utopia Salon. Bij een Rëzo Cut wordt het haar droog geknipt en er worden er worden veel lagen gecreëerd, waardoor er volume ontstaat. In 2020 zou Nubia naar Den Haag komen voor een 2-daagse training waarin de Rëzo Cut en Rëzo Lites zou worden aangeleerd. Ik had me ingeschreven, maar vanwege COVID ging de training helaas niet door. Als alternatief werd een online training aangeboden van 4 uur voor $ 1.500, maar dat heb ik niet gedaan. 

Locatie: 16 + 17 juli in Amsterdam en andere data en locaties in Europa, Verenigde Staten etc.
Duur: 2 dagen
Prijs: $ 2.000

Evan Joseph Curls

Evan Joseph is een Amerikaanse krullenkapper. Ik heb twee van zijn online cursussen gevolgd: Essential Curly Hair Cutting & Styling en Six Techniques For Highlighting Curly Hair. Zijn kniptechniek komt redelijk overeen met de DevaCut, omdat hij daar ook is opgeleid. Beide video’s zijn nuttig én scherp geprijsd. 

Locatie: Online
Duur: 1,5 uur en 2 uur
Prijs: Essential Curly Hair Cutting vanaf $ 45,44 / Six Techniques For Highlighting Curly Hair vanaf $ 18,38

Curly Hair Artistry Mastery Program

In 2019 heb ik de online training gevolgd van Scott Musgrave; Curly Hair Artistry Mastery Program​. In deze training leer je alles over styling en knippen van golvend en krullend haar. Het is een intutieve manier van knippen die ik gebruik aan het einde van een afspraak; Na het drogen worden de krullen één voor één bekeken en eventueel geknipt om het het kapsel te perfectioneren. 

Locatie: Online
Duur: eigen tempo
Prijs: $ 999,99

Xsara Cut

Romy Xsara is vooral bekend van TikTok. Ze heeft een kniptechniek waarbij rondingen en volume wordt gecreeerd. Meestal wordt het haar nat geknipt. Ik heb in 2021 een look & learn gevolgd van Romy Xsara bij John Beerens en vindt haar manier van drogen voor meer volume erg fijn. 

Locatie: Onbekend
Duur: Onbekend
Prijs: Onbekend

Morango Academy​

Bij Morango Academy heb ik mijn eerste training gevolgd op het gebied van krullen knippen. Irina was al naar DevaCurl geweest en ik wilde graag weten of de techniek wat voor mij was. Het was een hele leerzame cursus waarin ik voor het eerst leerde droog knippen op krullen en highlights in krullen leerde zetten. Ik was zo enthousiast dat ik daarna direct de cursus Deva Advanced Stylist bij DevaCurl boekte. 

Locatie: Online of Rotterdam
Duur: 2 dagen
Prijs: € 290 tot € 1.350

TryShy Cut

TryShy is een kapsalon voor krullen in Rotterdam. In de trainingen leer je de TryShy Cut waarbij het droog geknipt wordt en styling en verzorging. Ook kun je leren hoe je krullen kleurt en highlights zet.

Locatie: Rotterdam
Duur: 1 tot 6 dagen
Prijs: € 395 tot € 2.610

KrullenClub

Bij de KrullenClub leer je krullen knippen en stylen volgens de Krullenclub Methode waarbij droog geknipt wordt. Dit kan privé, in kleine groepjes of op locatie. Daarnaast is er nog een aparte training voor haartype 4.

Locatie: Delfzijl
Duur: 6 uur
Prijs: € 495 tot € 1.795

Global Curl

Global Curl biedt trainingen voor knippen, kleuren, opsteken, CG producten en social media aan. 

Locatie: Diverse locaties in Nederland
Duur: 4 tot 6 uur
Prijs: € 275  tot € 375

Get Curly Academy

Get Curly (voorheen Krullen Company) leert je een combinatie van Deva-, Rëzo- en Curl by Curl Cut die zijn gecombineerd tot de Get Curly Cut. 

Locatie: Den Haag
Duur: 1 dagdeel
Prijs: € 445  

Kappersfabriek

De Kappersfabriek biedt veel trainingen aan, waardonder op het gebied van krullen. Je kunt er een training krullen knippen volgen onder leiding van Het Krullenhuys. Daarnaast is er de training Foiling Curls waarbij je krullen leert kleuren.

Locatie: Diverse locaties in Nederland
Duur: 4 tot 6 uur
Prijs: € 249

Desert Curls Technique

Krullenkapper Loni Jean Laffinier is eigenaar van Desert Curls Studio in Reno Nevada. Ze heeft 348.000 volgers op Instagram en is een ambassadeur van Innersense. Loni Jean knipt volgens de Desert Curl Technique. Hierbij wordt het haar droog geknipt. Dit jaar volgde ik de Curl Class van Loni Jean via Innersense en haar kniptechniek lijkt veel op een DevaCut. Ze biedt ook een online cursus over verzorging en styling van haartype 2, 3 en 4 die ik in 2020 gevolgd heb. Haar manier van styling gebruik ik nog steeds regelmatig. Deze online cursus is nog steeds te volgen en er is nog een cursus aan toegevoegd. 

Locatie: Online
Duur: meer dan 10 uur aan filmmateriaal
Prijs: Volume 1 $ 249 / Volume 2 $ 399

Haarvriendelijk

Annie Kok van Haarvriendelijk heeft ruim 25 jaar ervaring als kapper en heeft opleidingen in medische basiskennis, dermatologie, orthomoleculaire therapie, natuurgeneeskunde en marketing. In haar online trainingen leert zij kappers gerichte, duurzame adviezen voor te geven.

Ik heb zelf de volgende trainingen bij Haarvriendelijk gevolgd:

  • Kapperscursus Huid & Haar
  • Ingredienten voor Natuurkappers
  • Theorie voor Krullenkappers 
 
Locatie: Online
Duur: 2 uur tot 2 dagen
Prijs: € 80 tot € 340,50

Tot slot

Dit overzicht is samengesteld in december 2022. Kijk voor alle actuele informatie op de website van de aanbieder voor meer informatie. Wil je een training toevoegen? Mail dan naar info@krullentemmer.nl

Volg KrullenTemmer op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×