Blog

Krullen doneren

Soms ben je toe aan een totaal ander kapsel of wil je graag iemand helpen met jouw lange krullen. Hier zet ik verschillende partijen op een rij om jouw golven, krullen of afro haar aan te doneren.

Stichting Haarwensen

Stichting Haarwensen zamelt haar in om haarwerken te maken voor kinderen die hun haar verliezen door chemotherapie, een medische ingreep of alopecia.

Om aan Stichting Haarwensen te doneren moet jouw haar aan de volgende eisen voldoen:

  • 35 cm of langer (nat gemeten)
  • Alleen natuurlijke haarkleuren (geen grijs en geverfd haar)
 

De Haarstichting

De Haarstichting maakt haarwerken voor vrouwen met borstkanker. 

Om aan De Haarstichting te doneren moet jouw haar aan de volgende eisen voldoen:

  • 30 cm of langer (nat gemeten)
  • Alle haarkleuren zijn welkom, dus ook grijs en geverfd haar
  • De Haarstichting accepteert geen afro haar (kroeshaar)
 

Natuurlijke Haarwerken

Je kunt ook geld verdienen met het doneren van je haar. Natuurlijke Haarwerken biedt tussen € 15 en € 75 voor een nette, gezonde staart en ze vergoeden de verzendkosten. 

  • 35 cm of langer (nat gemeten)
  • Alle haarkleuren zijn welkom, dus ook grijs en geverfd haar
 

Haarwerkspecialist In Balans​

Is je haar niet lang genoeg voor Haarwensen, de Haarstichting of Natuurlijke Haarwerken? Dan kun je je haar ook doneren aan Haarwerkspecialist In Balans. Zij maken en verkopen haarwerken aan mensen die lijden aan haarverlies. Als je je haar aan hen doneert, doneren zij een bedrag aan Haarwensen.

  • 20 cm of langer (nat gemeten)
  • Alle haarkleuren zijn welkom, dus ook grijs en geverfd haar
 

Krullen doneren bij KrullenTemmer

Als je je haar wilt laten knippen bij KrullenTemmer en vervolgens wilt doneren, is het belangrijk dat je met schoon en droog haar komt. 

Afhankelijk van het uiteindelijke model, wordt het haar opgedeeld in één of meerdere staarten. De staarten worden natgemaakt en de klitten worden verwijderd. Vervolgens wordt het haar gemeten. We schuiven het elastiekje naar beneden tot de vereiste lengte. Daarna wordt het haar gevlochten en onderin vastgemaakt. Het haar wordt iets boven het elastiekje afgeknipt. De vlechten worden gedroogd en naar het door jou gewenste doel opgestuurd.

Daarna wordt je haar in model geknipt. Vervolgens wordt het haar gewassen, gehydrateerd en in model gebracht. Na het drogen worden de krullen één voor één bekeken en eventueel geknipt om het het kapsel te perfectioneren. Tijdens de behandeling krijg je ook tips qua verzorging, styling, drogen en productadvies.

Volg KrullenTemmer op:

Eén reactie

  1. Bedankt voor het delen van deze lijst met stichtingen waar je haar kan doneren. Mijn zusje lijdt erg onder haar haaruitval door Alopecia Areata en krijgt binnenkort een pruik. Ik vind het een mooi idee om iets te doen voor mensen die dit overkomt. Daarom wil ik graag mijn haar doneren. Het is goed om te weten dat haar minimaal 20 centimeter lang moet zijn, nat gemeten. Ik zal eens kijken of mijn haar al lang genoeg is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×