Blog

Krullen opsteken: de leukste updo’s voor krullend haar

Krullen opsteken

Ik droeg mijn haar altijd los of in een simpele knot als het even uit mijn gezicht moet. Nu ik last heb van haaruitval en een baby die mijn haar als houvast gebruikt, is los dragen voorlopig geen optie. Die knot verveelt al snel, dus ik heb me verdiept in simpele manieren om mijn krullen op te steken. Met de nadruk op simpel, want ik ben er (nog) niet goed in én ik heb weinig tijd. Hier deel ik accessoires en tutorials om krullend haar op te steken.

Accessoires

Om je haar op te steken heb je vaak genoeg aan elastiekjes en haarschuifjes /schuifspeldjes. Maar er zijn een heleboel andere accessoires waarmee je leuke opsteekkapsels kan maken.

Scrunchies

Deze grove, stoffen haarelastieken uit de jaren 90 zijn weer helemaal terug en daar ben ik heel blij mee. Ze zijn namelijk veel liever voor je haar dan die dunne elastiekjes.


Haarclips / Haarklem

Met een haarklemmetje zet je je krullen snel vast om het uit je gezicht te hebben.

Diadeem

Als kind was ik dol op diademen. Ik droeg ze dagelijks en als ik boos was, schoof ik hem voor mijn ogen 🕶 Diademen zijn gelukkig weer in de mode en overal verkrijgbaar.


Zazzy Bands

Een Zazzy Band is een soort diadeem die hoekig is in plaats van rond. Deze uitvinding is gedaan door Janet Laster Purky die haar bril liever als diadeem gebruikte dan een een echte. Het gaf meer volume en ze kreeg geen last van hoofdpijn. Haar uitvinding is opgepikt door veel curly Instagrammers en ik heb er ook één waar ik erg blij mee ben. Er is ook een DIY versie van de Zazzy Bands. Hiervoor gebruik je een (goedkope) leesbril waarvan je de glazen eruit haalt. Je kunt de hoeken eventueel wat meer buigen door deze te verwarmen. Op eigen risico!


Haarbanden

Ook haarbanden zijn weer helemaal terug in de mode. Ik vind het erg leuk staan, maar bij mij blijven ze nooit op hun plek. Ook niet met schuifspeldjes. Misschien ligt het aan de vorm van mijn hoofd of is mijn haar te glad 🤷‍♀️


Puff Cuff

De Puff Cuff is een soort bananenclip, maar dan rond. Hij is verkrijgbaar in 4 maten en ik heb de kleinste genomen: micro. Helaas was zelfs deze te groot voor mijn haar, waardoor het snel uitzakt. Op Instagram zie ik er wel veel leuke creaties, dus ik bewaar hem voor als ik over een tijdje weer meer haar heb 😁


Sjaaltje / bandana

Met een sjaaltje maak je een staart net wat leuker en kan je een knot voller maken. Je kunt een sjaaltje ook makkelijk gebruiken als haarband. Zorg ervoor dat je een licht sjaaltje gebruikt, anders trekt het te veel aan je haar.


Haarspelden

Een versierde haarspeld geeft een updo net dat beetje meer.


 

Curlies

Dit zijn spiraaltjes met versiering erop die je in je haar kunt draaien als decoratie.


 

Blote billen gezicht

Als ik mijn haar vast draag, ziet mijn gezicht er zo “kaal” uit. Daarom draag ik sinds kort weer oorbellen om de boel op te leuken. Ook make-up kan dit “probleem” verhelpen.


 

Tutorials op Instagram, Facebook & YouTube

Mijn inspiratie voor het opsteken van mijn krullen, haal ik voornamelijk uit Instagram. Ik volg een aantal curly girls die tutorials maken van leuke opsteekkapsels.

Sarah Angius

Sarah Angius is een kapster uit Rotterdam die geboren is in Irak. Ze heeft prachtige krullen, maar föhnt het ook regelmatig steil. Met beide haarstijlen maakt ze de mooiste creaties op Instagram, Facebook en YouTube.

Thejoyfulwavy

Krista van het Instagramaccount @thejoyfulwavy maakt veel tutorials van updo’s voor golvend en krullend haar.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kristin (@thejoyfulwavy) op

Goodgravyitswavy

Heb je wat korter haar, dan is het de moeite waard om MaryAnn’s Instagram @goodgravyitswavy te bekijken voor updo’s.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MaryAnn’s Wavy Story (@goodgravyitswavy) op

Curlicue_lu

Lulu is een Amerikaanse die in Duitsland woont. Op haar Insta @curlicue_lu deelt ze regelmatig leuke ideeën om je krullen vast te dragen.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lulu (she/her) (@curlicue_lu) op

Craft_and_mane

Nikki Kepley is kapster in Amerika. Naast creatieve updo’s deelt ze ook foto’s van haar werk als (krullen)kapster.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nikki Kepley | Hair + Skincare (@craft_and_mane) op

Janelle O’Shaughnessy

Ze draagt haar krullen meestal los, maar in dit filmpje laat @janelleoshaughnessy 9 makkelijke haarstijlen zien voor golvend en krullend haar.

RisasRizos

Op haar Instagram deelt Rocio Isabel foto instructies. Heel handig om stap voor stap te volgen. Op YouTube staat een video van haar met 6 verschillende opsteekkapsels.

Curly Girl The Handbook

In hét handboek voor krullen is ook een hoofdstuk gewijd aan het opsteken van krullen. Het is echter wel alweer bijna 20 jaar uitgekomen, waardoor veel kapsels gedateerd zijn.


0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *