Blog

De krullen van Marielouise

Ik interviewde Marielouise live op Instagram over haar krullen. Marielouise heeft voor mij model gezeten bij de Curlsys training en ze was heel actief in de facebookgroep Curly Forever. Inmiddels heeft ze samen met Judith de succesvolle Facebookgroep The Curls Cult opgezet.

Haareigenschappen

Ze heeft bovenop haartype 3 en onderop haartype 2. Marielouise heeft dik en veel haar, een hoge porositeit en haar elasticiteit is in balans (denkt ze)

Marielouise over haar krullen

“Mijn moeder gebruikte vroeger altijd Pink en andere producten uit de toko voor mijn haar. Mijn zus deed mijn haar wel eens met finger coils. Vanaf mijn tiende moest ik zelf mijn haar doen en ben ik de stijltang tegengekomen. Ik heb die echt misbruikt. Mijn moeder en zus hadden gerelaxt haar en verder kende ik niemand met krullen. Maar mijn zus begon aan haar natural hair journey en volgde bepaalde vloggers en beauty goeroes. Ik was wel geïnteresseerd en toen mijn stijltang kapot ging en mijn nieuwe stijltang niet zo goed werkte, ben ik me verder gaan verdiepen in natural hair. Ik ben in 2013 naptural85 gaan volgen op YouTube en heb ik merken ontdekt als ORS, Aunt Jackie en Shea Moisture. Ik ben mijn haar beter gaan verzorgen met producten als deep conditioners en leave-in.

In 2017 ben ik terecht gekomen op Curly Forever en sindsdien leer ik steeds meer merken kennen. Sinds februari ben ik helemaal CG en ik heb ontdekt dat je amodimethicone (silicon) wel kan gebruiken als het gecombineerd wordt met trideceth-12 én cetrimonium chloride, zodat het water oplosbaar is.

Ik was mijn haar één keer per 5 tot 7 dagen. Ik doe dan eerst een pre-poo met een oliemix van Yari 36 in 1 olie, Jamaican black castor oil en avocado olie. Ik laat dit inwerken met een heat cap op. Daarna was ik mijn haar met Petal Fresh shampoo. Ik doe er dan een deep conditioner in. Momenteel gebruik ik Garnier Fructis Hair Food. Deze is verkrijgbaar in Duitsland en België. Ik smeer het onder de douche in mijn haar en doe een zakje op mijn hoofd. Ik laat het 3 kwartier zitten en spoel het dan uit in de keuken. Ik spoel het masker helemaal uit en dan doe ik leave in in mijn haar. Nu het bijna zomer wordt gebruik ik Garnier Fructis Hydra Aloe Air-Dry Cream. Deze is in Duitsland verkrijgbaar en is heel licht. Daarna gebruik ik Cantu Curl Activator Cream en soms gebruik ik daarna nog zelfgemaakte lijnzaadgel. Als deze op is en ik geen tijd heb om nieuwe te maken, gebruik ik of als deze op is gebruik ik budget styling gel. 9 van de 10 keer laat ik mijn haar aan de lucht drogen. Dat duurt ongeveer een halve dag. Als ik mijn haar toch föhn, gebruik ik mijn Remington föhn met diffuser van Ali Express.

Ik slaap met mijn haar los in een satin bonnet en als ik deze niet gebruik, slaap ik op een satijnen kussensloop. De volgende ochtend hoef ik dan niets aan mijn haar te doen. Als mijn haar toch pluizig is, doe ik er leave-in in zonder water.

Het moeilijkste van mijn krullen vind ik dat het zo warm is in mijn nek in de zomer. Qua styling vind ik het moeilijk om pluis tegen te gaan.

Accepteer het type Krul dat je hebt. Een 2A krul zal nooit een 3C krul worden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×