Blog

Krullen verven met Directions

Af en toe vind ik het leuk om mijn haar een ander kleurtje te geven zonder mijn haar te beschadigen. Ik ken een aantal merken met semi-permanente haarverf zonder schadelijke stoffen; namelijk Directions, Manic Panic en Pulp Riot. Bij Directions vond ik een kleur die ik supermooi vind; Dark Tulip.

Directions bevat geen siliconen, uitdrogende alcohol, ammoniak, peroxide of PPD. En als je het niet mooi vind, is het er redelijk snel weer uit.

Dit soort kleuringen pakken het best op van nature licht haar of geblondeerd haar. Ik heb het beide niet, dus ik was benieuwd of het wel goed zou pakken. 

Hoe gebruik je het? 

  1. Was je haar met een shampoo (zonder sulfaten)
  2. Zorg dat je oude kleren aan hebt, gebruik handschoenen en een kwast
  3. Smeer je oren, voorhoofd en nek in met vaseline
  4. Breng de kleuring aan met een kwast
  5. Laat het 15-30 minuten zitten. Je kan je haar wikkelen in plastic folie of een douchemuts gebruiken 
  6. Spoel de verf uit met warm water. Dit kun je het beste doen in een wasbak en pas op dat je niet spettert

Het aanbrengen van Directions moet je heel zorgvuldig doen. Als het ergens op komt, krijg je het er vaak niet uit. 

Ik had Directions gebruikt tijdens mijn weekendje weg in Parijs en was vergeten handschoenen te kopen. Ik had geen geduld en heb geen handschoenen gebruikt. Het duurde twee dagen voordat de roze kleur van mijn handen af was. Daarnaast had ik mijn haar compleet droog geföhnd in de hoop dat het niet zou afgeven op het kussen. Helaas gaf het wel af en de volgende nacht ook, terwijl ik het tussentijds nog eens gewassen had. 

Het resultaat 

De kleur vond ik heel mooi. Ik kreeg ook veel complimenten over mijn haar. Na een week vond ik de kleur op zijn mooist, maar na twee weken was het er bijna helemaal uit. Hoe lang de verf blijft zitten, verschilt per persoon. Het heeft te maken met hoe vaak het haar gewassen wordt, hoe vaak je een haarmasker gebruikt en de porositeit van het haar. Bij sommigen blijft er een restje achter van de kleur tot er een andere kleur overheen gaat.

Linksboven = Voor Directions
Rechtsboven = Direct na het kleuren
Linksonder = Na 1 week
Rechtsonder = Na 2 weken

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *