Blog

HairLust voor krullen

hairlust shampoo bamboo pillowcase en heatless curl kit

HairLust is een haarverzorgingsmerk uit Denemarken. Ze werken zoveel mogelijk duurzaam & biologisch en zijn transparant over de ingrediënten. De krullenlijn van HairLust is Curly Girl approved en ze hebben fijne accessoires voor krullend haar.

Ik mocht van HairLust een aantal producten uitkiezen om te proberen en ik heb gekozen voor de Hair Growth & Repair Shampoo for Curls, Bamboo Pillowcase en de Heatless Curl Kit. 

Hair Growth & Repair Shampoo for Curls van HairLust is een mild reinigende shampoo. De shampoo zorgt voor een gezonde hoofdhuid, waardoor jouw krullen de kans krijgen om sneller te groeien. Ook bevat de shampoo proteïne, waardoor het haar sterk blijft en minder haarbreuk zal hebben. Deze CG shampoo is biologisch én vegan. Daarnaast heeft het een ideale pH waarde van 4.5 – 5.0.

Ik was mijn haar nu een aantal weken met Hair Growth & Repair Shampoo for Curls van HairLust en mijn haar en hoofdhuid doen het er goed op. Het reinigt goed, zonder uit te drogen. Ik heb een vette hoofdhuid en moet soms twee keer wassen als ik mijn wasbeurt te lang heb uitgesteld, maar dat heb ik met alle CG shampoos. De geur is nogal tropisch en doet me denken aan perzik. 

HairLust Hair Growth & Repair Shampoo for Curls is alleen verkrijgbaar op hairlust.nl en je krijgt 10% korting bij een abonnement.

De HairLust for Curls lijn bevat ook:

Ik weet hoe naar overmatig haaruitval is. Na geboorte van mijn drie kinderen kreeg ik elke keer kale inhammen en een dunne bos. Gelukkig is dit ook elke keer goed gekomen en heb ik nu weer de hoeveelheid haar op mijn hoofd die ik gewend was.

Ik heb de Hair Growth Formula Tablets daarom zelf niet gebruikt, maar lees er wel veel goede recensies over op Facebookgroepen over krullen en TrustPilot. Haargroei komt voornamelijk van binnenuit en is nauw verbonden met je gezondheid. Deze vegan haargroeivitamines kunnen eraan bijdragen dat jouw haar sneller groeit en je een vollere bos krijgt. Het resultaat is zichtbaar tussen 2 en 6 maanden.

HairLust Hair Growth Formula Tablets zijn alleen verkrijgbaar op hairlust.nl. Met een potje van 60 tabletten doe je 30 dagen en je krijgt korting als je kiest voor een hoger aantal of een abonnement.

Andere haarvitamines van HairLust:

Ik slaap al jaren op een satijnen kussensloop. Het voorkomt klitten, pluis en gespleten haarpunten. Ik heb zijde en polyester geprobeerd en slaap nu voor het eerst op een kussensloop van bamboe.

HairLust Bamboo Pillowcases zijn gemaakt van bamboe. Bamboe is een duurzame grondstof en wordt milieuvriendelijk tot een zijdezachte stof geproduceerd. Maar in tegenstelling tot zijde is bamboe veganistisch.De kussensloop voelt heel zacht en glad aan, maar heeft toch dat warme, knusse gevoel van katoen. Het resultaat is gelijk aan een zijden of polyester satijnen kussensloop. De bamboe kussenslopen van HairLust zijn verkrijgbaar in wit, roze, blauw en donkergrijs. Ze kunnen gewassen worden op 30 graden en drogen supersnel aan het wasrek.

HairLust Bamboo Pillowcases zijn alleen verkrijgbaar op hairlust.nl en je krijgt korting als je er twee koopt.

Het lijkt misschien onzinnig om de Heatless Curls Kit te gebruiken voor iemand met krullen. Maar de Heatless Curl Kit geeft toch echt een ander resultaat dan wanneer ik mijn haar aan de lucht laat drogen of droog met een diffuser. 

Eerst heb ik mijn haar gewassen met shampoo, gehydrateerd met conditioner en ontklit. Ik heb kort de conditioner uitgespoeld en het overtollige water uit mijn haar geknepen. Daarna heb ik mijn haar in tweeën verdeeld waarbij ik gebruik maakte van mijn natuurlijk scheiding. Ik heb mijn haar nog even geborsteld en toen de haarband op mijn hoofd gelegd. Ik heb mijn natte haar om de band gewikkeld, zoals in onderstaande video en de uiteindes vastgemaakt met de bijgeleverde scrunchies. Ik heb mijn haar een aantal uur laten drogen in de Portugese zon en de haarband verwijderd toen het helemaal droog was. 

Het resultaat was een steile aanzet die uitliep in golvend haar. Een look die ik vroeger heel graag wilde en waar een stijltang of krultang voor gebruikt werd. Nu heb ik mijn krullen volledig geaccepteerd en hou ik meer van volume. Door de manier van drogen in de Heatless Curl Kit heeft mijn haar geen kans gehad om te drogen in de clumps / pijpenkrullen die het normaal heeft, maar juist allemaal kleine krullen en golven. Door mijn haar even los te schudden en naar een andere kant te gooien, kreeg ik ontzettend veel volume. 

Deze manier kost natuurlijk meer tijd dan mijn reguliere wash & go, maar het is een leuke afwisseling die het haar niet beschadigd.  

HairLust Bamboo Heatless Curls Kit is alleen verkrijgbaar op hairlust.nl.

Meer van HairLust voor krullen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×