Blog

Hoofddoek en krullen

Veel dames die een hoofddoek (hijab) dragen, hebben last van haaruitval. In deze blog deel ik tips om dit te voorkomen.

Wat is haaruitval?

Iedereen verliest 50-120 haren per dag. Bij mensen met stijl haar, glijden de haren uit het bos haar als ze zijn uitgevallen. Mensen met stijl haar borstelen ook regelmatig hun haar, waardoor de uitgevallen haren eruit komen.

Bij krullen blijven uitgevallen haren meestal in de bos zitten. Daarnaast kam ik mijn haar alleen met mijn vingers tijdens het wassen van mijn haar twee keer per week. Het lijkt dan alsof er in één keer heel veel haren zijn uitgevallen. Mijn haaruitval is gelukkig normaal en dat zie ik, omdat de densiteit/dichtheid van mijn haar hetzelfde blijft.

Haar dat afbreekt door beschadiging, kan ook lijken op een uitgevallen haar. Is je haar beschadigd door verven, blonderen, relaxen of het gebruik van de stijltang? Verzorg je haar dan goed met een Olaplex Herstelbehandeling, hydratatiebehandeling en of proteïnebehandeling.

Er zijn mensen die echter wel last hebben van extreme haaruitval.  Als onderstaande tips niet helpen, verwijs ik je graag naar je huisarts.

Gebruik ademende stoffen

Vaak worden hoofddoeken en kapjes gemaakt van synthetische stoffen. Deze stoffen ademen niet, waardoor de huid verstikt raakt. Zoek naar natuurlijke stoffen zoals katoen, bamboe en zijde. Als je gaat sporten of gaat voor een sportieve look kun je kiezen voor De Nike Pro hijab. Deze is gemaakt met licht, ventilerend materiaal dat zweet afvoert. Sadoq maakt ook mooie hijabs van ademende stoffen.

Niet te strak

Maak je hoofddoek niet te strak vast.

Losse knot

Maak je haar onder je hoofddoek niet te strak vast. Het handigst is een losse knot die je vast maakt met een scrunchie of een invisibobble (verkrijgbaar bij de meeste drogisten)

Verplaats je knot

Zorg dat je je knot niet steeds op dezelfde plek plaatst. Varieer met een hoge knot, lage knot en een schuine knot links en rechts.

Droog je haar

Zorg dat je haar helemaal droog is voordat je je hoofddoek op doet. Dit kun je doen door je haar te föhnen met een diffuser op de laagste warmtestand.

Gooi je haar los

Zodra het kan, doe je hoofddoek af en gooi je haar los. Buig voorover en schud je haar los van je hoofdhuid. Zit je haar dan niet mooi in model, spuit het nat en kneed (eventueel met gel) de krul er weer in.

Zonlicht

Door het dragen van een hoofddoek, hebben je haar en hoofdhuid een gebrek aan zonlicht. Als er een plek is waar je ongezien in de zon kan zitten, doe dat dan regelmatig. Een tekort aan zonlicht zorgt voor een gebrek aan Vitamine D. Denk je dat je hier last van hebt, laat dan een bloedonderzoek uitvoeren via de huisarts.

Hoofdmassage 

Geef jezelf regelmatig een hoofdmassage van 5 minuten om de doorbloeding te stimuleren. Dit bevordert de haargroei en zorgt ervoor dat je hoofdhuid natuurlijke oliën aanmaakt die je haar voeden.

Verzorg je haar goed 

Volg de Curly Girl Methode en gebruik krulvriendelijke haarproducten zonder sulfaten, siliconen, waxen, uitdrogende alcohol en minerale oliën. Gebruik regelmatig een haarmasker om je haar te hydrateren. Lees meer op 10 geboden voor krullend haar

Voeding & Vitamines

Gezond haar komt in de eerste plaats van binnenuit. Dit bereik je met gezonde voeding, maar soms kan je lichaam een extra boost gebruiken. De Good Hair Vitamines Boost van Lashilé Beauty zorgt voor gezond en dik haar dat snel groeit.

Ga regelmatig naar de kapper

Afhankelijk van de conditie en verzorging van je haar, is het verstandig je haar eens per 3 tot 6 maanden te knippen. Als je een hoofddoek draagt en ook nog krullen hebt, kan het lastig zijn een geschikte kapper te vinden. KrullenTemmer is gespecialiseerd in krullen. Ik werk altijd met één klant tegelijk en er is geen inkijk. Je kunt dus gerust je hoofddoek afdoen om je haar te laten knippen en verzorgen.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *