Blog

Krullen & haaruitval met een hoofddoek

Veel dames die bij mij in de salon komen en een hoofddoek (hijab) dragen, hebben last van haaruitval. In deze blog deel ik tips om haaruitval te voorkomen en krullen mooi te houden onder een hoofddoek. 

Wat is haaruitval?

Iedereen verliest 50-120 haren per dag. Bij mensen met stijl haar, glijden de haren uit het bos haar als ze zijn uitgevallen. Mensen met stijl haar borstelen ook regelmatig hun haar, waardoor de uitgevallen haren eruit komen.

Bij krullen blijven uitgevallen haren meestal in de bos zitten. Daarnaast kun je krullen het beste alleen kammen als ze nat zijn en er conditioner in zit. Dit doe ik zo’n twee keer per week. Het lijkt dan alsof er in één keer heel veel haren zijn uitgevallen. Mijn haaruitval is gelukkig normaal en dat zie ik, omdat de densiteit/dichtheid van mijn haar hetzelfde blijft.

Haar dat afbreekt door beschadiging, kan ook lijken op een uitgevallen haar. Is je haar beschadigd door verven, blonderen, relaxen of het gebruik van de stijltang? Verzorg je haar dan goed met een Olaplex Herstelbehandeling, hydratatiebehandeling en of proteïnebehandeling.

Er zijn mensen die echter wel last hebben van extreme haaruitval.  Als onderstaande tips niet helpen, verwijs ik je graag naar je huisarts.

Gebruik ademende stoffen

Vaak worden hoofddoeken en kapjes gemaakt van synthetische stoffen. Deze stoffen ademen niet, waardoor de huid verstikt raakt. Daarnaast kunnen sommige stoffen schuren tegen het haar, waardoor het poreuzer wordt en beschadigd raakt. Zoek naar natuurlijke stoffen zoals katoen, bamboe en zijde. Als je gaat sporten of gaat voor een sportieve look kun je kiezen voor De Nike Pro hijab. Deze is gemaakt met licht, ventilerend materiaal dat zweet afvoert. Sadoq maakt ook mooie hijabs van ademende stoffen.

Niet te strak

Maak je hoofddoek niet te strak vast. Dit kan zorgen voor afknelling aan de randen van het haar, waardoor het haar hier uitvalt of afbreekt.

Draag je haar losjes

Zorg dat je je haar onder je hoofddoek losjes vastzet en niet steeds op dezelfde plek plaatst. Varieer met een hoge knot, lage knot en een schuine knot links en rechts.

Droog je haar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Zorg dat je haar helemaal droog is voordat je je hoofddoek op doet. Dit kun je doen door je haar te föhnen met een diffuser op de laagste warmtestand.

Gooi je haar los

Zodra het kan, doe je hoofddoek af en gooi je haar los. Buig voorover en schud je haar los van je hoofdhuid. Zit je haar dan niet mooi in model, spuit het nat en kneed (eventueel met gel) de krul er weer in.

Zonlicht

Door het dragen van een hoofddoek en andere bedekkende kleding, kan je een gebrek aan zonlicht hebben. Als er een plek is waar je ongezien in de zon kan zitten, doe dat dan regelmatig. Een tekort aan zonlicht zorgt voor een gebrek aan Vitamine D en dat kan leiden tot haaruitval. Denk je dat je hier last van hebt, laat dan een bloedonderzoek uitvoeren via de huisarts.

Hoofdmassage

Geef jezelf regelmatig een hoofdmassage van 5 minuten om de doorbloeding te stimuleren. Dit bevordert de haargroei en zorgt ervoor dat je hoofdhuid natuurlijke oliën aanmaakt die je haar voeden.

Verzorg je haar goed

Volg de Curly Girl Methode en gebruik CG haarproducten zonder sulfaten, siliconen, waxen, uitdrogende alcohol en minerale oliën. Gebruik regelmatig een haarmasker om je haar te hydrateren. 

Voeding & vitamines

Gezond haar komt in de eerste plaats van binnenuit. Dit bereik je met gezonde voeding, maar soms kan je lichaam een extra boost gebruiken. 

 

Ga regelmatig naar de krullenkapper

Afhankelijk van de conditie en verzorging van je haar, is het verstandig je haar eens per 3 tot 6 maanden te knippen. Als je een hoofddoek draagt en ook nog krullen hebt, kan het lastig zijn een geschikte kapper te vinden. KrullenTemmer in Lelystad is gespecialiseerd in krullen. Ik werk altijd met één klant tegelijk en er is geen inkijk. Je kunt dus gerust je hoofddoek afdoen om je haar te laten knippen en verzorgen. Ken je nog meer kapsalons waar je gerust je hijab af kunt doen? Laat het dan weten in de reacties. 

2 reacties

  1. Palace of Curlz in Utrecht is een hijab friendly salon waar je wel naar buiten kunt kijken, maar niet naar binnen! Privé, maar dus niet in een verstopt hoekje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×