Blog

Grijze krullen

Grijs worden vinden veel mensen (voornamelijk vrouwen) not done. Zodra de grijze haren verschijnen, wordt het haar geverfd bij de kapper of thuis met pakjes uit de drogist. Ook wordt er vaak al vanaf de puberteit geverfd, omdat de eigen haarkleur te saai is. Ik ken mensen die niet eens meer weten wat hun eigen haarkleur is. 

De laatste jaren wordt grijs haar steeds meer geaccepteerd en Lorraine Massey (de bedenker van de Curly Girl Methode) heeft er een prachtig boek over geschreven: Silver Hair, a handbook. In dit boek wordt o.a. beschreven hoe je het beste de overgang kan maken naar je natuurlijke haarkleur. Hierbij worden veel praktijkvoorbeelden gebruikt en worden persoonlijke verhalen gedeeld over het grijs worden. Natuurlijk wordt er ook geschreven hoe je je grijze haren mooi houdt.

De voordelen van het stoppen met verven

 • Je bespaart geld
 • Je bespaart tijd 
 • Het is gezonder voor je haar en lichaam
 • Je hoeft je geen zorgen te maken over uitgroei
 • Je hebt de haarkleur die bij je past (dankzij Moeder Natuur)

Manieren om te stoppen met verven

Gewoon stoppen met verven is de makkelijkste en meest gezonde manier. Het nadeel hiervan is de duidelijke lijn tussen het geverfde haar en je natuurlijke haarkleur. Andere manieren om de overgang naar grijs haar te maken:

 • Het haar steeds in een lichtere tint verven tot dezelfde kleurhoogte als de grijze kleur 
 • Highlights zetten voor een speelser effect 
 • Een assige toner over het geverfde haar doen, zodat het minder afsteekt tegen het grijs 
 • Één of meerdere plukken niet meer verven, zodat je geleidelijk steeds meer grijze plukken hebt
 • Semi-permanente haarverf gebruiken, totdat alle permanent geverfde haar is afgeknipt en dan stoppen met verven
 • Het geverfde haar grijs laten verven. Dit is vaak een tijdrovende klus en (zeer) schadelijk voor het haar. Helaas is de grijze kleur er ook weer snel uit, waardoor de gele ondertoon weer tevoorschijn komt

Voor bovenstaande oplossingen kun je het beste advies vragen bij een kapper die gespecialiseerd is in kleuren.

En durf je voor kort te gaan, dan kan je het geverfde haar natuurlijk afknippen.

Verzorging van grijze krullen

Volg de Curly Girl Methode voor je grijze haar. Dus geen sulfaten, siliconen, uitdrogende alcohol en minerale oliën in je haarproducten. Dit geldt ook voor steil, grijs haar. Daarnaast kun je een conditioner gebruiken die de kleur mooi houdt, zoals ProVoke Touch of Silver Kleurverzorgende Conditioner.

CG Zilver Shampoo / Conditoner

6 reacties

  1. Hoi Marley,

   Wat goed om te horen! Het is fijn om te weten dat niet verven ook een optie is, toch. Ik vind grijs haar prachtig

 1. De laatste keer dat mijn haar geverfd is was in februari 2017. Ik was er klaar mee en nu wordt het dus grijs en ik ben er zo blij mee. Vind het zoveel mooier dan het geverfde haar wat ik eerst had. Het duurt wel lang het uitgroeien, maar het is het zeker waard 🙂

  1. Voor het uitgroeien heb je een lange adem nodig, maar je krijgt er mooi haar voor terug. Ik heb een aantal klanten die het ook laten uitgroeien en de nieuwe haargroei voelt zoveel gezonder aan!

 2. Hallo, ik heb schouder lang haar met krullen. Ben het verven erg zat. Weet iemand een manier om het uit te laten groeien zonder dat het armoedig wordt?
  Ik ben al op kleurhoogte 9.

  1. Hoi Hella,

   Ik ben helaas geen kleurspecialist, maar ik zou je adviseren er één te zoeken. Een optie is gedeeltes niet meer te verven, bijvoorbeeld de onderste laag en een paar plukjes. En dat steeds uitbreiden. Een andere optie is nog lichter te gaan en dan een grijze toner eroverheen. Je kunt ook kiezen voor een natuurlijke kleuring met cassia. Dit vervaagt heel natuurlijk.

   Succes!

   Groetjes, Oryanda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×