Blog

Mijn agenda zit altijd snel vol en binnenkort sluit KrullenTemmer tijdelijk in verband met zwangerschapsverlof. Ik krijg daarom regelmatig de vraag of ik een andere goede krullenkapper kan aanbevelen. Ik heb inmiddels redelijk wat contacten in de krullenwereld en heb een lijst samengesteld van diverse krullenkappers door het hele land. Deze kappers werken allemaal volgens de Curly Girl Methode (onder andere met Boucleme, Deheb & Marlie) en beheersen één of meerdere technieken om krullen te knippen.

Let op: Ik heb persoonlijk geen ervaring met deze kapsalons, dus ik adviseer je eerst recensies te lezen op Google & Facebook. Op de facebookgroepen Curly Forever en The Curls Cult worden ook ervaringen gedeeld over krullenkappers. Daarnaast zou ik je aanraden het werk van de krullenkapper te bekijken op Facebook of Instagram.

Kniptechniek

Bij elke kapper heb ik vermeld welke kniptechniek zij hanteren. Bij KrullenTemmer knip ik volgens de DevaCut van DevaCurl en Cubist Curl Cut van Curly Hair Artistry. Hierbij worden de krullen altijd droog geknipt.

DevaCut

De DevaCut is een kniptechniek waarbij het haar droog geknipt wordt. Een DevaCurl Stylist heeft de opleiding gevolgd bij DevaCurl in Amerika. Sommige DevaCurl Stylists bieden ook Pintura Highlighting aan. Een Deva Inspired Stylist heeft een 1-daagse training gehad en een Deva Advanced Stylist heeft een meer geleerd in een 3-daagse training.

Curlsys

Bij Curlsys wordt het haar nat geknipt terwijl er een masker in het haar zit. Hierdoor wordt het haar direct gevoed. Bij het knippen wordt er gebruik gemaakt van een speciale Curlsys schaar en wordt er rechts- en linkshandig geknipt. Een Curlsys Stylist kan diverse niveaus bereiken: Curlsys 1 Basic, Curlsys 2 Intermediate, Curlsys 3 Advanced en Curlsys Mastersalon.

Global Curl Concept

Bij een Global Curl krullenkapper wordt het haar per krul droog geknipt. Een Global Curl Concept kapper kan diverse niveaus bereiken: Global Curl Starter, Global Curl Pro, Global Curl Stylist, Global Curl Master.

CC1 Techniek

De CC1 techniek is ontwikkeld door de ontwikkelaars van Controlled Chaos Hair. Dit zijn haarproducten die niet CG zijn, maar de kapsalons die hieronder vermeld staan werken ook met andere merken die wel CG zijn. Bij de CC1 techniek wordt nat geknipt volgens een bepaalde afdeling van het haar waarbij er verticaal geknipt wordt in plaats van horizontaal, waardoor er volume en lucht in krullen wordt gecreëerd .

De Perfecte Krul

De Perfecte Krul is ontwikkeld door krullenkapper Milou de Nijs van PureLou. Bij deze techniek worden krullen nat geknipt. 


Krullenkapper Drenthe

Zizzer by Kim
Veenoord
Kniptechniek: Curlsys

Krullenkapper Flevoland

ChiFame
Almere
Kniptechniek: DevaCut

Nuby’s Hairstyling
Almere
Kniptechniek: DevaCut (Niet volledig CG)

Krullenkapper Friesland

Taapke’s Haarzaak
Drachten
Kniptechniek: Curlsys

Krullenkapper Gelderland

Angel’s Curly Hair
Zetten
Kniptechniek: DevaCut

Krullenkapper Groningen

Marco & Miranda`s Haarmode
Haren
Kniptechniek: Global Curl Concept

Kapsalon Martinique
Baflo
Kniptechniek: Curlsys

Krullenkapper Limburg

Hairlabel
Hoensbroek
Kniptechniek: Global Curl Concept, Curlsys & De Perfecte Krul

Krullenkapper Noord-Brabant

Goldfinger Hairstyling
Eindhoven
Kniptechniek: Curlsys

Haarmode Le Jardin
Valkenswaard
Kniptechniek: DevaCut & Curlsys

Kapsalon Rian
Hoogeloon
Kniptechniek: Curlsys

MANDY haarstyliste
Oudenbosch
Kniptechniek: Controlled Chaos CC1 Methode

Nicole’s Hair & Make-Up
Waalwijk

PureLou
Tilburg
Kniptechniek: De Perfecte Krul

Puurellen
Liempde
Kniptechniek: Global Curl Concept

Krullenkapper Noord-Holland

De Krullen Salon
Hauwert
Kniptechniek: Curlsys

Krullenkapper Utrecht

Ebony Hairstudio
Utrecht

Krullenkapper Zuid-Holland

Morango Curls
Rotterdam
Kniptechniek: DevaCut

Kapsalon Knipinn
Poeldijk
Kniptechniek: Curlsys

Aanvullingen

Ken jij of ben jij een krullenkapper die volgens de CG Methode werkt? Stuur dan een e-mail naar info@krullentemmer.nl of plaats hieronder een reactie. Ik zorg er dan voor dat de kapsalon wordt opgenomen in het overzicht.

 

4 Reacties

 1. Noa

  Hoi,

  Ik zou graag advies willen over welke producten ik moet gebruiken voor mijn haren. Zelf gebruik ik producten van cantu en heb ik 2b/2c haar. Ik heb een periode vaak gestyled en doe dat nu 1 keer per maand.

  Mijn haar is pluizig, droog en de krullen zien er soms anders uit en een paar plukken zelfs stijl. Het is echt een mix. Maar ik kan geen vette producten gebruiken, omdat het vettig wordt. Ik ben benieuwd naar uw advies.

  Antwoord
  • Oryanda

   Hoi Noa,

   Het is altijd lastig advies te geven zonder het haar gezien en gevoeld te hebben. Op basis van jouw omschrijving zou ik geen Cantu adviseren, omdat dit vaak te zwaar is voor jouw krultype. Ik denk dat jouw haar het goed zou doen op een sulfaatvrije shampoo, zoals Deheb Repair Shampoo. Vervolgens een voedende, maar lichte conditioner, zoals Deheb Silky Conditioner en een gel zoals Boucleme Curl Defining Gel of Super Hold Styler.

   Antwoord
   • Noa

    Hoi,

    Hoe kan ik weten of ik proteïne nodig heb. Ik vind het maar lastig. Bij een water test drijft het gewoon.

    Antwoord
    • Oryanda

     Hoi Noa,

     De test die jij gedaan hebt, heeft te maken met de porositeit. De elasticiteit van het haar bepaalt of je proteïne nodig hebt. Op deze pagina kun je lezen hoe je de elasticiteit berekent en wat de uitkomst betekent https://krullentemmer.nl/elasticiteit-van-je-krullen/

     Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contactgegevens:

Adres:
Punter 10 02
8242 DC Lelystad

Telefoon / WhatsApp:
 06 43 99 68 68

E-mail:
info@krullentemmer.nl