Blog

Vegan Curly Girl Producten

Vegan Curly Girl producten

Aan Curly Girl producten kunnen dierlijke ingredienten toegevoegd zijn zoals honing, keratine en zijde. Daarnaast is het mogelijk dat een CG product getest is op dieren. Een product is 100% vegan als het geen ingredienten heeft van dierlijke afkomst en het niet getest is op dieren

Vegan producten herkennen

Je herkent een vegan product makkelijk aan het Vegan of Certified Vegan keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat de de ingrediënten en eindproducten niet op dieren getest zijn en dat het product geen dierlijke ingrediënten bevat. In EU geldt overigens een totaalverbod voor het op de markt brengen van cosmetica die ingrediënten bevat die op dieren zijn getest. 

Omdat het krijgen van een keurmerk geld en tijd kost, heeft niet ieder merk hierin geinvesteerd. Soms is deze informatie te vinden op hun website. Op doublecheckvegan.com kun je de ingredientenlijst invoeren en checken of het product dierlijke ingredienten bevat. 

Vegan CG shampoo

Vegan CG gel

5 reacties

 1. Hoi, je noemt hierboven 2 shampoos van Hema. Zijn de bijbehorende conditioners niet cg én vegan?

  1. Hoi Rinie,

   De Hema cremespoeling volume & shine en Hema cremespoeling repair & hydrate zijn inderdaad vegan én CG. Ik zal ze toevoegen aan de lijst.

   Groetjes, Oryanda van KrullenTemmer

 2. Hallo, hoe zit het met de andere producten van Hairwonder van Holland en Barrett! Zijn die ook CG proof. Ik heb de gel die is wel CG maar de andere producten weet ik niet.

  Groetjes,
  Denise

 3. Hoi Oryanda,

  Bedankt voor deze lijst, wat fijn dat je de tijd hebt genomen om deze samen te stellen!

  Groetjes,
  Amy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×