Blog

DevaCurl training

De afgelopen drie dagen heb ik de Level 2 Deva Advanced training gevolgd bij DevaCurl in New York. 

De training bestond uit het leren van de DevaCut, de Deva Bob, Pintura en het gebruik van de DevaCurl producten.

DevaCut

De DevaCut is een kniptechniek waarbij het haar droog wordt geknipt. De DevaCut is in 1994 bedacht in de Devachan Salon in New York. Tot die tijd werden krullen nat gemaakt, stijl getrokken en geknipt. Als de krullen weer droog zijn, is het eindresultaat vaak ongelijk. Daarom zijn ze het haar droog gaan knippen. Er zit inmiddels een heel systeem achter die rekening houdt met het haartype, haardikte, hoeveel het haar opkrult en het gewenste eindresultaat. Zo krijgt iedereen een knipbeurt op maat.

Waterfall Cut 

De Waterfall Cut is de originele DevaCut waarbij het haar op het juiste moment laagjes krijgt, waardoor de krullen het effect krijgen van een waterval. Op deze manier wordt het volume van het haar gelijkmatig verdeeld waardoor er geen zogenaamde triangle head ontstaat, waarbij het volume zich onderaan bevindt. 

De Waterfall Cut werd eerst theoretisch uitgelegd en werd vervolgens voorgedaan op een oefenhoofd. Daarna mochten we zelf knippen op een oefenhoofd met haartype 2C. De volgende dag kreeg ik een model met type 3C haar. Ze had al twee keer eerder een DevaCut gehad, maar wilde deze keer meer lagen. Ze had best veel haar en het was ook droog, omdat ze net uit Las Vegas terugkwam. Maar het eindresultaat was heel mooi (al zeg ik het zelf 😁)

Deva Bob 

De Deva Bob is een model voor krullend haar waarbij de achterkant korter is dan de voorkant. 

Ook dit model werd eerst voorgedaan op een oefenhoofd en vervolgens mochten we zelf de Deva Bob uitproberen op een oefenhoofd. Het was even wennen qua techniek en plaatsing van de handen, maar het eindresultaat was prima. Ik had hem naar mijn smaak iets té kort gemaakt, maar van fouten kun je leren. 

Pintura 

Pintura is een techniek om plukjes haar een andere kleur te geven. Dit kunnen highlights, lowlights of een hele andere kleur zijn. Bij deze techniek wordt het haar afgedeeld op een manier waardoor de plukjes op de juiste plek komen en maak je gebruik van de DevaCurl Combrush highlighting tool.

Pintura werd eerst theoretisch toegelicht en daarna gedemonstreerd op een oefenhoofd. Vervolgens mochten we het zelf doen op het oefenhoofd dat we al geknipt hadden. Het oefenhoofd kreeg highlights. De manier van de verf opbrengen is heel efficiënt, maar het duurde even voordat ik de juiste volgorde te pakken had. 

De volgende dag mochten we Pintura oefenen op het model dat we ook geknipt hadden. Mijn model wilde eigenlijk niet geverfd worden, maar het was verplicht zodat ik de techniek kon oefenen. We hebben de kleur dus heel subtiel gehouden en weinig plukjes toegevoegd. Het resultaat was hierdoor heel natuurlijk. Alsof het door de zon wat lichter was geworden. 

DevaCurl

DevaCurl heeft een hele uitgebreide productlijn. De basis is dat er geen sulfaten, siliconen en parabenen in zitten. DevaCurl begon met een Cleanser zonder sulfaten, conditioner zonder siliconen en een gel zonder siliconen, waxen en uitdrogende alcohol. Inmiddels zijn er heel veel producten bij gekomen. Zo zijn er voor 3 soorten cleansers en conditioners, 3 soorten maskers en ontzettend veel gels, crèmes en andere stylingproducten. Helaas is er geen distributeur van DevaCurl in Nederland, dus ik kan de producten niet inkopen, verkopen en gebruiken in mijn salon. DevaCurl is online wel verkrijgbaar in Nederland, maar tegen een hogere prijs en er schijnt ook namaak op de markt te zijn. Voor in de salon heb ik Build Up Buster gekocht. Hiermee kan build up van siliconen, zware oliën en andere stoffen verwijderen die een laagje om het haar vormen. Voor mezelf heb ik Low Poo Delight, One Condition Original en Light Defining Gel gekocht. Cursisten krijgen 50% korting op de producten. Ik had graag meer gekocht, maar dat past helaas niet in mijn koffer. 

Goede alternatieven voor DevaCurl zijn:

De training werd voornamelijk gedaan door een specialist in knippen en een specialist in kleuren. Ook werden we geholpen door de meiden die bij de wasbak werken, aangezien zij de meeste productkennis hebben. Alles was ontzettend goed georganiseerd qua tijd en lunch. Met mij waren er nog 15 cursisten, waaronder de eerste echte krullenkapper van Zuid Afrika. Ik heb ontzettend veel gehaald uit deze training en zou het iedereen aanraden die meer wilt leren over het knippen, kleuren en verzorgen van krullen.

2 Reacties

 1. Kirsten Britt Jonkman

  Hi!
  Gefeliciteerd! Leuk dat je zo jezelf aan het verbeteren bent, en al helemaal in NY!

  Ik ben opzoek naar een kapper.. Kan ik een afspraak bij jou maken?

  Antwoord
  • Oryanda

   Hoi Kirsten,

   Helaas is de salon momenteel gesloten in verband met zwangerschapsverlof. Zodra de salon weer opent, zal ik dit bekend maken op de website en Facebook & Instagram.

   Groetjes, Oryanda

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *