Blog

DIY Diffuser

Over een paar dagen ga ik naar New York en ik realiseerde me dat mijn fohn niet werkt in de Verenigde Staten in verband met een andere voltage. In het hotel is wel een fohn aanwezig, maar daar zit vast geen diffuser op. Voor volume en definitie in mijn krullen kan ik niet zonder mijn fohn met diffuser. Ik herinnerde me dat ik eens een lifehack had gezien, waarbij een diffuser werd vervangen door een vergiet / zeef. Dus dit heb ik thuis uitgeprobeerd voordat ik naar New York ga.

Wat heb je nodig?

  • Een fohn
  • Een vergiet / zeef (niet te diep)

 

Hoe gebruik je vergiet als diffuser?

Zet de vergiet op een gedeelte van je haar. Plaats de fohn met je andere hand onder de vergiet en zet deze aan. Laat de fohn 30 seconden (dun haar) tot 2 minuten (dik haar) op deze sectie blazen. Als je klaar bent met deze sectie, zet je de fohn uit en zet je de vergiet op een volgende sectie. Dan zet je de fohn weer aan. Ga zo door tot je alles hebt gehad. Zorg ervoor dat je fohn op een lage warmtestand en lage blaasstand staat. Ik leun altijd eerst naar links en droog mijn haar aan deze zijde. Met de vergiet had ik 3 secties genoeg. Daarna leun ik naar rechts en droog mijn krullen aan deze zijde. Vervolgens zet ik mijn haar op medium blaasstand en hang ik ondersteboven. Als laatst sta ik weer rechtop en droog alles nog eens in deze houding, maar dat lukte niet goed met de vergiet.

Het resultaat

Mijn haar zat beter dan verwacht! Ik merk wel dat mijn fohn (Dyson) héél hard blaast zonder diffuser, ook op de laagste stand. Hierdoor was mijn gel cast (het harde laagje die de gel vormt om het haar) er al uit gekneed, maar ik had niet veel pluis. Daarnaast had ik iets minder volume bovenop. Je hebt ook twee handen nodig, wat met een fohn mét diffuser niet nodig is. Al met al geen slecht resultaat. Maar…je koopt al een fohn met diffuser vanaf € 20,- en er zijn universele difussers te koop.

Update: ik heb bij een “Chinese” winkel (soort Ali Express, maar dan in het echte leven 😁) een setje kleine vergieten gevonden voor € 1,50. Met dit kleinere formaat is het makkelijker föhnen.

Fohn voor krullen

Ben je op zoek naar een fohn voor jouw krullen mét diffuser, dan is er heel veel keuze. Het is belangrijk dat je de fohn op diverse warmestanden én een koude stand kunt zetten. Ook is het van belang dat je diverse blaasstanden kunt kiezen. Als je gaat fohnen kies je het best voor de laagste warmtestand. Qua blaasstand kun je kijken wat het best bij jouw haar past. Als je haar “wappert/waait” tijdens het fohnen, moet je een lagere blaasstand kiezen. 

Fohn met diffuser voor krullen op Bol.com

Volg KrullenTemmer op:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×