Blog

Laat je krullen groeien

Shrinkage

Met krullen sta je qua haargroei altijd 1-0 achter ten opzichte van stijl haar. Onze krullen zijn 5% tot 75% (afhankelijk van de krultype) korter als ze opdrogen, waardoor het lijkt alsof het niet groeit. Hier deel ik tips om je krullen zo goed mogelijk te laten groeien.

 

Knip niet te vaak

Haar groeit ongeveer 1 cm per maand. Bij kinderen groeit het vaak harder en bij ouderen vaak langzamer. Als je haar bijvoorbeeld 50% krimpt, lijkt het 0,5 cm te groeien per maand. Wil je het model hetzelfde houden, ga dan elke 2-3 maanden naar de kapper. Wil je je haar laten groeien, ga dan elke 5-6 maanden naar de kapper.

Overzicht van krullenkappers in Nederland

Krulvriendelijke producten (Curly Girl Methode)

Krullend haar is breekbaar en heeft daarom een goede verzorging nodig. De juiste producten zorgen ervoor dat het haar gehydrateerd blijft en niet afbreekt. Gebruik dus geen producten met verstikkende ingrediënten, zoals siliconen en waxen. En vermijd producten met sulfaten en uitdrogende alcohol. De producten van Boucleme, Marlie & Long Hair Don’t Care zijn speciaal gemaakt voor krullend haar en zorgt voor zachte, glanzende en gedefinieerde krullen. 

Slaap op zijden satijn

Katoenen kussenslopen hebben een erg ruw oppervlak. Dit kan leiden tot klitten, overtollige talgproductie en droog haar. Als je slaapt op een zijden satijnen kussensloop van Satin Sleepers hou je het haar gezond, waardoor je het minder vaak hoeft te knippen en het niet afbreekt.

Olaplex

Als je haar geverfd of geblondeerd is zonder Olaplex, brengt dat schade toe aan je haar. Het wordt droog en kan afbreken. Met een Olaplex Herstelbehandeling worden de gebroken zwavelbuggen weer hersteld, waardoor het niet meer afbreekt. Je kunt ook wekelijks thuis Olaplex No. 3 gebruiken.

Koop Olaplex No. 3 op Bol.com

Gebruik geen hitte

De stijltang of een hete föhn beschadigt het haar. Hierdoor kan het haar afbreken.

Haarstomer

Een haarstomer zorgt ervoor dat de stoffen van een haarmasker goed kunnen doordringen in het haar. Daarnaast bevordert het de doorbloeding van de hoofdhuid, waardoor het haar sneller groeit.

Hoofdmassage

Met een hoofdmassage wordt de doorbloeding van de hoofdhuid gestimuleerd. Daardoor groeit het haar sneller. Geef jezelf een hoofdmassage of (nog beter) laat een ander het doen op droog haar.

Olie

Ik hou niet van olie op mijn hoofdhuid of in mijn haar, maar er zijn mensen die er bij zweren. Castor olie staat bekend om het feit dat het haar laat groeien. Er schijnt geen wetenschappelijk bewijs voor te zijn. Let op: olie kan de poriën verstoppen, waardoor het haar juist niet groeit.

Inversion method

Met de inversion method schijnt je haar een aantal centimeters te groeien in één week. Ik heb het geprobeerd en zag geen verschil, maar er zijn ook veel positieve verhalen. 7 dagen achter elkaar geef je jezelf 4 minuten een hoofdmassage en vervolgens hang je je hoofd 4 minuten ondersteboven.

Gefermenteerd rijstwater

Gefermenteerd rijstwater bevat veel soorten vitamine B, is rijk aan eiwitten en heeft een goede zuurgraad om het haar zacht te maken. Zo maak je het: Doe een half kopje rijst met een kopje water in een bakje en laat dit 24-48 staan. Giet de rijst af en en vang het water op. Was je haar en verdeel het rijstwater over je haar. Laat dit 10 minuten inwerken en spoel uit. Gebruik vervolgens conditioner en style je haar naar wens. Let op: in rijstwater zit proteine.

Hier lees je of jouw haar proteine nodig heeft : Elasticiteit van je krullen

Vitaminen en voeding

Schoonheid komt van binnenuit. Vitamine B8 (biotine), zink en ijzer zijn belangrijk voor een goede conditie van het haar. Er zijn nog meer vitamines en mineralen die bijdragen aan een gezonde hoofdhuid en haargroei. De Good Hair Vitamines Boost van Lashilé Beauty zorgen voor gezond en dik haar dat snel groeit.

2 Reacties

 1. Carla

  Maakt het uit welke rijst je gebruikt?

  Antwoord
  • Oryanda

   Witte rijst schijnt het beste resultaat te geven

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *