Blog

Laat je krullen groeien

Shrinkage

Met krullen sta je qua haargroei altijd 1-0 achter ten opzichte van stijl haar. Onze krullen zijn 5% tot 75% (afhankelijk van de krultype) korter als ze opdrogen, waardoor het lijkt alsof het niet groeit. Hier deel ik tips om je krullen zo goed mogelijk te laten groeien.

Knip niet te vaak

Haar groeit ongeveer 1 cm per maand. Bij kinderen groeit het vaak harder en bij ouderen vaak langzamer. Als je haar bijvoorbeeld 50% krimpt, lijkt het 0,5 cm te groeien per maand. Wil je het model hetzelfde houden, ga dan elke 2-3 maanden naar de kapper. Wil je je haar laten groeien, ga dan elke 5-6 maanden naar de kapper.

Volg de Curly Girl Methode

Krullend haar is breekbaarder dan steil haar en heeft daarom een goede verzorging nodig. De juiste producten zorgen ervoor dat het haar gehydrateerd blijft en sterk blijft. Gebruik dus geen producten die niet wateroplosbaar zijn, zoals siliconen en waxen. En vermijd producten met sulfaten en uitdrogende alcohol. Er zijn tegenwoordig heel veel producten verkrijgbaar die aan de Curly Girl Methode voldoen.

Bescherm je haar tijdens het slapen

Katoenen kussenslopen hebben een erg ruw oppervlak. Dit kan leiden tot klitten, overtollige talgproductie en droog haar. Als je slaapt op een satijnen kussensloop houd je het haar gezond, waardoor je het minder vaak hoeft te knippen en het niet afbreekt. Ook wordt je wakker met minder pluis. In plaats van een satijnen kussensloop, kun je ook kiezen voor een satijnen bonnet

Olaplex

Als je haar geverfd of geblondeerd is zonder Olaplex (of een vergelijkbare plex of bond perfector), brengt dat schade toe aan je haar. Het wordt droog en kan afbreken. Met een Olaplex Herstelbehandeling bij de kapper worden de gebroken zwavelbuggen weer hersteld, waardoor het niet meer afbreekt. Je kunt ook wekelijks thuis Olaplex No. 3 gebruiken.

Gebruik geen hitte

De stijltang, krultang (ja, ik heb mijn krullen weleens gekruld met een krultang) of een hete föhn beschadigt het haar. Hierdoor kan het haar afbreken. Kies daarom voor een fohn met diffuser waarmee je ook op een lage warmtestand kan fohnen. 

Haarstomer

Een haarstomer zorgt ervoor dat de stoffen van een haarmasker / deep conditioner goed kunnen doordringen in het haar. Het haar blijft gezonder en breekt minder snel af als je regelmatig een haarmasker gebruikt. Daarnaast bevordert het de doorbloeding van de hoofdhuid, waardoor het haar sneller groeit.

 

Hoofdmassage

Met een hoofdmassage wordt de doorbloeding van de hoofdhuid gestimuleerd. Daardoor groeit het haar sneller. Geef jezelf een hoofdmassage of (nog beter) laat een ander het doen op droog haar.

Olie

Ik hou niet van olie op mijn hoofdhuid of in mijn haar, maar er zijn mensen die er bij zweren. Castor olie staat bekend om het feit dat het haar laat groeien. Er schijnt geen wetenschappelijk bewijs voor te zijn. Let op: olie kan ook de poriën verstoppen, waardoor het haar juist niet groeit.

Inversion Method

Met de inversion method schijnt je haar een aantal centimeters te groeien in één week. Ik heb het geprobeerd en zag geen verschil, maar er zijn ook veel positieve verhalen. 7 dagen achter elkaar geef je jezelf 4 minuten een hoofdmassage en vervolgens hang je je hoofd 4 minuten ondersteboven.

Gefermenteerd rijstwater bevat veel soorten vitamine B, is rijk aan eiwitten en heeft een goede zuurgraad om het haar zacht te maken. Zo maak je het: Doe een half kopje rijst met een kopje water in een bakje en laat dit 24-48 staan. Giet de rijst af en en vang het water op. Was je haar en verdeel het rijstwater over je haar. Laat dit 10 minuten inwerken en spoel uit. Gebruik vervolgens conditioner en style je haar naar wens. Let op: in rijstwater zit proteine.

Je kunt ook kant en klaar gefermenteerd rijstwater kopen bij Rice Up Ricewater

Vitaminen & voeding

Schoonheid komt van binnenuit. Vitamine B8 (biotine), zink en ijzer zijn belangrijk voor een goede conditie van het haar. Er zijn nog meer vitamines en mineralen die bijdragen aan een gezonde hoofdhuid en haargroei. Gezonde voeding is daarom belangrijk en supplementen kunnen ook een goede bijdrage leveren. 

Volg KrullenTemmer op:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×