Blog

Beschadigde krullen herstellen

Veel van mijn klanten hebben highlights of totaal geblondeerd haar. Dit kan heel mooi zijn, maar het beschadigt vaak de krullen. Als er dan ook nog regelmatig de stijltang is gebruikt, zijn de krullen zwaar beschadigd. Het resultaat is droog haar, klitten, steile plukken, gespleten haarpunten en het haar kan zelfs afbreken. Krullen kunnen ook beschadigd raken door:

  • Shampoo met sulfaten
  • Droge hoofdhuid
  • Blonderen
  • Verven
  • Relaxen
  • Permanent
  • Hitte van fohn, stijltang of krultang
  • Zonlicht
  • Chloor of zeewater
  • Wrijving van borstelen, elastiek, sjaal, hoed of schouderriem van tas

 

Hier deel ik tips om beschadigde krullen te herstellen.

Stop met het beschadigen van je haar

Het is een open deur, maar als je stopt met de dingen die hierboven genoemd zijn, wordt je haar snel(ler) gezond. Als je haar weer in topconditie is, kun je sommige zonden weer begaan, zoals highlights zetten. Vraag de kapper er dan Olaplex of een bond perfector aan toe te voegen. 

Volg de Curly Girl Methode

Met de Curly Girl Methode stop je met het gebruiken van sulfaten, siliconen, uitdrogende alcohol en waxen. In plaats daarvan kies je een shampoo, conditioner en gel zonder schadelijke ingrediënten. 

Kies voor Olaplex

Olaplex kan worden toegevoegd aan verf of blondeer om beschadigd haar te voorkomen, maar kan ook op zichzelf gebruikt worden. Met een Olaplex Herstelbehandeling worden de gebroken zwavelbruggen in het haar hersteld. Bij de kapper wordt hiervoor Olaplex No. 1 & No. 2 gebruikt. Olaplex No. 3 is voor wekelijks thuisgebruik en sinds kort is daar Olaplex No. 0 aan toegevoegd. Olaplex No. 0 combineer je met Olaplex No. 3 voor een nog beter resultaat. 

Gebruik een pre-poo of deep conditioner

Het beschadigde haar heeft een tekort aan hydratatie (vocht). Voedt het haar daarom goed met een hydraterend haarmasker. Dit kun je doen voordat het haar gewassen wordt met een pre-poo op droog haar van koudgeperste kokosolie, conditioner of haarmasker. Je kunt ook na het wassen een haarmasker / deep conditioner aanbrengen. Laat deze 20 minuten inwerken. 

Gebruik een proteinebehandeling

Mensen met een hoge elasticiteit, hoge porositeit, geblondeerd of beschadigd haar hebben een tekort aan proteïne. Dit kan leiden tot droog en futloos haar. Gebruik dan een haarmasker met proteine. Een zelfgemaakt gelatine haarmasker of rijstwaterspoeling is een simpele en goedkope manier om proteïne toe te voegen aan je haar.

Gebruik geen borstel of kam

Omdat het haar al zo breekbaar is, moet je voorzichtig zijn met het verwijderen van klitten. Als je een knoop eruit haalt met een borstel of kam, breekt het haar sneller dan wanneer je dit doet met je vingers. Het ontklitten doe je alleen met een haarmasker of conditioner in nat haar. Kom je er echt niet doorheen? Gebruik dan een Tangle Teezer Wet Detangler.

Slaap op een satijnen kussensloop

Het oppervlak van een satijnen kussensloop is heel glad, waardoor er geen wrijving ontstaat. Zo breekt het haar minder snel en ontstaan er minder tot geen klitten tijdens het slapen.

Ga naar de (krullen)kapper

Het beschadigde haar zal helaas nooit 100% herstellen. Kies er daarom voor om regelmatig een stuk van het haar te knippen bij een krullenkapper, zodat je steeds minder beschadigd haar overhoudt. Je kunt ook kiezen voor een Reset Cut, waarbij al het beschadigde haar er in één keer wordt afgeknipt. 

Overzicht van krullenkappers in Nederland

Volg KrullenTemmer op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×