Blog

Beschadigde krullen

Veel van mijn klanten hebben highlights of totaal geblondeerd haar. Dit kan heel mooi zijn, maar het beschadigt vaak de krullen. Als er dan ook nog regelmatig de stijltang is gebruikt, zijn de krullen zwaar beschadigd. Het resultaat is droog haar, klitten, steile plukken, gespleten haarpunten en het haar kan zelfs afbreken. Hier deel ik tips voor beschadigde krullen.

Stop met het beschadigen van je haar 

Blonderen en de stijltang zijn funest voor krullen. Wil je een mooie bos krullen? Stop dan direct met verven, blonderen en stijlen. Als je haar in topconditie is, kun je wel weer highlights laten zetten. Vraag de kapper er dan Olaplex of een bond perfector aan toe te voegen.

Volg de Curly Girl Methode

Met de Curly Girl Methode stop je met het gebruiken van sulfaten, siliconen, uitdrogende alcohol en waxen. In plaats daarvan kies je een shampoo, conditioner en gel zonder schadelijke ingrediënten. Lees meer over de Curly Girl Methode.

Bekijk alle CG producten in de Krullen WebShop

Kies voor Olaplex

Olaplex kan worden toegevoegd aan verf of blondeer om beschadigd haar te voorkomen, maar kan ook op zichzelf gebruikt worden. Met een Olaplex Herstelbehandeling worden de gebroken zwavelbruggen in het haar hersteld. Bij de kapper wordt hiervoor Olaplex No. 1 & No. 2 gebruikt. Olaplex No. 3 is voor wekelijks thuisgebruik. 

Koop Olaplex No. 3 op Bol.com

Gebruik wekelijks een prepoo of een deep conditioning haarmasker

Het beschadigde haar heeft een tekort aan hydratatie (vocht). Voedt het haar daarom goed met een hydraterend haarmasker zonder siliconen, zoals Bouclème Intensive Moisture Treatment

Gebruik eens in de 2-4 weken een proteïnebehandeling 

Mensen met een hoge elasticiteit, hoge porositeit, geblondeerd of beschadigd haar hebben een tekort aan proteïne. Dit kan leiden tot droog en futloos haar. Gebruik dan een haarmasker met proteine, zoals Marlie Voedend Masker. Een gelatine haarmasker is een simpele en goedkope manier om proteïne toe te voegen aan je haar. Lees hier hoe je het maakt en gebruikt.

Gebruik geen borstel of kam

Omdat het haar al zo breekbaar is, moet je voorzichtig zijn met het verwijderen van klitten. Als je een knoop eruit haalt met een borstel of kam, breekt het haar sneller dan wanneer je dit doet met je vingers. Het ontklitten doe je alleen met een haarmasker of conditioner in nat haar.

Slaap op een satijnen kussensloop

Het oppervlak van een satijnen kussensloop is heel glad, waardoor er geen wrijving ontstaat. Zo breekt het haar minder snel en ontstaan er minder tot geen klitten tijdens het slapen. Lees meer over slapen op satijn.

Ga regelmatig naar de (krullen)kapper 

Het beschadigde haar zal helaas nooit 100% herstellen. Kies er daarom voor om regelmatig een stuk van het haar te knippen bij een krullenkapper, zodat je steeds minder beschadigd haar overhoudt. Je kunt ook kiezen voor een big chop, waarbij al het beschadigde haar er in één keer wordt afgeknipt. 

Overzicht van krullenkappers in Nederland

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *