Blog

Review Curl Perfect Collection van ECRU New York

De afgelopen weken mocht ik de haarproducten van Curl Perfect Collection van ECRU New York testen. Ondanks dat de lijn niet volledig CG is, was ik toch nieuwsgierig naar het merk. Onder andere kapper & TikTokker @romy_xsara en influencer Jacinta Mayora gebruiken het. Hier lees je mijn ervaring met ECRU New York.

Balans tussen hydratatie en proteine

De hele Curl Perfect Collection van ECRU New York bevat proteine, maar voornamelijk hydraterende ingredienten. Elk product bevat ongeveer 30% proteine.  

Je kunt voor producten met proteine kiezen als je haar één of meer van deze eigenschappen heeft:

 • Normale tot hoge porositeit
 • Normale tot hoge elasticiteit
 • Beschadigd door:
  • verven en/of blonderen
  • hitte van de fohn, stijltang of krultang
  • permanenten
  • relaxen
  • zonlicht
  • zwemmen in het zwembad of de zee
 • Gespleten punten

ECRU New York Curl Perfect Hydrating Shampoo

Ik heb een vette hoofdhuid en gebruik daarom altijd een sulfaatvrije shampoo. Het is moeilijk een CG shampoo te vinden die aan mijn eisen voldoet. Soms reinigt het te weinig, waardoor het vet blijft. Of het reinigt te veel, waardoor mijn haar droog wordt. Deze CG shampoo van ECRU New York reinigt en schuimt goed, maar houdt mijn haar en hoofdhuid toch gehydrateerd. 

Ik gebruik de shampoo alleen op mijn hoofdhuid. Ik masseer het 1 minuut in en dan masseer ik het er onder de douche weer uit. 

ECRU New York Curl Perfect Anti-Frizz Conditioner

Nadat ik de shampoo heb uitgespoeld, gebruik ik de Anti-Frizz Conditioner. Ik breng deze aan op de lengtes en punten van mijn haar en laat het even intrekken terwijl ik mijn lijf was. Daarna verwijder ik de klitten met mijn vingers. Soms mis ik wat slip bij de conditioner. Ik voeg dan nog wat conditioner en water toe. Dat maakt de conditioner niet echt spaarzaam. Vervolgens spoel ik de conditioner bij mijn hoofdhuid weg en laat ik nog wat in de lengtes en punten zitten voor blijvende hydratatie. 

De ECRU New York Curl Perfect Anti-Frizz Conditioner voldoet niet aan de eisen van de Curly Girl Methode. Het bevat Isopropyl Alcohol dat niet CG is. De conditioner bevat ook Isododecane. Op isitcg.com wordt aangegeven dat dit ingredient niet CG is, maar daar zijn de meningen over verdeeld.

Isopropyl Alcohol

Isopropyl alcohol is een uitdrogende alcohol en past daarom niet binnen de Curly Girl Methode. In de Anti-Frizz Conditioner zit er 0,0003% Isopropyl Alcohol om het het ingredient Cetrimonium Chloride te mengen met de de rest van de ingredienten. Dit geeft een betere slip en vermindert statische elektriciteit. 

Ik heb deze conditioner de afgelopen 4 weken gebruikt en heb (nog) niet gemerkt dat mijn haar droger werd. Daarnaast bevat deze conditioner ook veel voedende ingredienten die hoger op de ingredientenlijst staan, zoals shea butter en zonnebloemolie. Hierdoor zou het kunnen dat het effect van de Isopropyl Alcohol wordt gecompenseerd. 

Isododecane

Het vierde ingredient van de Anti-Frizz Conditioner is Isododecane. Op isitcg.com wordt aangegeven dat dit ingredient een wax is en daarom niet past binnen de Curly Girl Methode. Na verder onderzoek kom ik voornamelijk informatie tegen dat het een emollient (verzachter) is die zorgt dat het product beter smeerbaar is. In dat laatste geval is het dus een ingredient dat wel past binnen de CG methode

ECRU New York Curl Perfect Rejuvenating Moisture Mist

De Rejuvenating Moisture Mist is een spray die te gebruiken is als primer / curl activator of als refresh spray. Deze mist van ECRU is CG

Voor mij is de Styling Potion voldoende om als enige stylingproduct te gebruiken. Zoek je meer hydratatie of ga je voor een meer gedefinieerde look, gebruik dan eerst de Rejuvenating Moisture Mist en volg dan met de Styling Potion.  

Deze mist ruikt heerlijk en alleen daarom zou je deze spray gebruiken om te refreshen. Mijn krullen blijven altijd goed tot de volgende wasbeurt, dus refreshen doe ik (bijna) nooit. Maar als er een kookluchtje in is blijven hangen, spray ik er graag wat van de Rejuvenating Moisture Mist in. 

ECRU New York Curl Perfect Styling Potion

De Styling Potion is een mix tussen een creme en een gel. Het heeft de substantie van een creme, maar geeft de hold van een gel. Het geeft geen sterke hold, maar voor mij is het een one & done product. Ik hoef er dus geen andere producten bij te gebruiken. Heeft jouw haar meer hydratatie nodig, dan kun je eerst de Rejuvenating Moisture Mist gebruiken voordat je de Styling Potion gebruikt. Heeft je haar meer hold nodig, dan kun je na het gebruik van de Styling Potion een gel gebruiken. 

Ik verdeel de Styling Potion over mijn natte haar en schrunch het er vervolgens in terwijl ik naar links, rechts en voorover hang.

De ECRU New York Curl Perfect Styling Potion voldoet niet aan de eisen van de Curly Girl Methode. Het bevat 0,0003% alcohol dat niet CG is. 

Alcohol

Alcohol is uitdrogend voor het haar. Alcohol wordt om verschillende redenen toegevoegd aan een product. Er zit alcohol in de Styling Potion, omdat het onderdeel is van het watermeloenextract. Ik heb (nog) niet gemerkt dat mijn haar droger werd door het gebruiken van de Styling Potion. 

ECRU New York Curl Perfect Ultra Hydrating Masque

Ik gebruik eigenlijk nooit een haarmasker / deep conditioner, omdat mijn haar in goede staat is. Ik adviseer je een pre-poo / haarmasker / deep conditioner te gebruiken als: 

 • Je haar beschadigd is 
 • Je last hebt van droge en/of gespleten punten
 • Je last hebt van droog haar
 • Je last hebt van pluizig haar
 • Je veel last hebt van klitten
 • Je een sterk reinigende shampoo hebt gebruikt
 
Ik heb de Ultra Hydrating Masque gebruikt als pre-poo. Dit is een behandeling die je uitvoert voordat het haar gewassen wordt. Ik heb mijn haar nat gemaakt met een spuitfles. Vervolgens heb ik het masker per sectie aangebracht. Daarna heb ik mijn haar vastgezet met een clip en een douchemuts opgezet om het vocht en de warmte vast te houden. Ik heb het masker zo’n 20 minuten (ECRU adviseert een inwerktijd van 5 tot 10 minuten)  laten inwerken en vervolgens uitgespoeld onder de douche. Mijn haar voelde zacht en ik had minder last van klitten. Na het uitspoelen heb ik de shampoo, conditioner en styling potion gebruikt. Mijn haar was bouncy en glanzend en had ook volume. 
 
De ECRU New York Curl Perfect Ultra Hydrating Masque voldoet niet aan de eisen van de Curly Girl Methode. Het bevat 0,0003% alcohol dat niet CG is. Dit is, net als bij de Styling Potion, onderdeel van het watermeloenextract.

Conclusie

Curl Perfect Hydrating Shampoo mag blijven en staat nu in mijn top 5 van CG shampoo’s.  

Curl Perfect Anti-Frizz Conditioner zou ik niet nog eens aanschaffen. Ik geef de voorkeur aan een conditioner met meer slip.

Rejuvenating Moisture Mist ruikt heerlijk en daarom zal ik hem af en toe gebruiken om te refreshen.

Ondanks dat de Styling Potion niet volledig CG is, vind ik het toch een fijn product. Het geeft definitie en hold. Het is licht en niet vet, waardoor mijn haar volume heeft en houdt. 

Zoals eerder aangegeven gebruik ik nooit een haarmasker, dus de Ultra Hydrating Masque zou ik ook niet nogmaals aanschaffen. 

Je koopt de Curl Perfect Collection van ECRU New York bij Haarpro.nl of bij één van de verkooppunten in jouw omgeving.

Dag 2 met Curl Perfect Collection van ECRU New York

Volg KrullenTemmer op:

6 reacties

 1. Dag Oryanda,

  Ik had een vraag over de stof ISODODECANE .
  Ik heb een serum liggen met dit ingrediënt.
  Ik wou het uitproberen. In de hoop dat het de hydratatie in mijn haar zal sealen. Want mijn haar gaat niet goed op olie.
  Ik vroeg mij af in welke regeling ik het kan gebruiken;
  Nat haar , leave-in conditioner of conditioner, gel, serum.
  Of eerst in deze regeling na de leave in of contact de serum én dan pas gel?

  Ik vraag me af of als ik de serum als laatst gebruik of ik dan wel een harde gel cast krijg?

  En het lijkt mij niet zinvol om de serum alleen te gebruiken om de cast uit te kneden. Want dan heeft het niet het effect dat ik zoek voor mijn haar.

  Ik hoop dat de serum mijn haar gehydrateerd houdt.

 2. Hoi Janine,

  Ik kies er zelf altijd voor om het product met de minste hold eerst te gebruiken, dus dan zal het in dit geval zijn:
  Leave-in conditioner
  Serum
  Gel

  Groetjes, Oryanda

 3. Bedankt Oryanda,

  Ik ga dat dan in de toekomst uitproberen.

  Geldt dit ook voor een siliconen haarserum?
  Of zou die wél als laatste moeten ? Om bijvoorbeeld het vocht in het haar te behouden?

  Groet,
  Janine

  1. Hoi Janine,

   Ik gebruik zelf geen siliconen, dus daar kan ik geen antwoord op geven. Facebookgroep The Hair Community heeft veel informatie over ingrediënten, waaronder siliconen, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Zeker de moeite waard om hier lid van te worden.

   Groetjes, Oryanda

 4. Bedankt voor de tip. Ben toeval vorige week lid geworden van deze groep. Omdat iemand op Facebook mij dat heeft aangeraden.

  En dank voor het antwoorden.

  Groet,
  Janine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×