KrullenTemmer Lelystad

KrullenTemmer Lelystad is de eerste vestiging die is opgericht in 2017 opgericht voor mensen met golvend haar, krullend haar en afro haar. Bij deze krullenkapper wordt het haar droog geknipt en verzorgd volgens de Curly Girl Methode. 

De oprichter van KrullenTemmer en krullenkapper, Oryanda, is gespecialiseerd in alle soorten krullen door het volgen van de kappersopleiding en trainingen in het knippen en verzorgen van krullend haar, o.a. bij DevaCurl in New York:

 • 2016 Allround Kapper bij Crobylos in Lelystad
 • 2017 Morango Academy bij Morango Curls in Rotterdam (Dry Cut)
 • 2018 Deva Advanced Stylist bij DevaCurl in New York (DevaCut)
 • 2019 Essential Curly Hair Cutting & Styling van Evan Joseph Curls (Top Down Cutting)
 • 2019 Curly Hair Artistry Mastery Program (Cubist Curl Cut)
 • 2020 Styling Workshop Krul Kriyoyo
 • 2021 Learn The Xsara Cut by Romy Xsara
 • 2021 Ingredienten voor natuurkappers van Haarvriendelijk
 • 2021 Huid & Haar (psoriaris, eczeem, alopecia, zonschade) van Haarvriendelijk
 • 2021 Ingredienten voor krullenkappers van Haarvriendelijk
 • 2022 Innersense Curl Class van Loni Jean, Desert Curls Studio

Oryanda is afgestudeerd in Communicatie en heeft de lerarenopleiding gevolgd, waardoor zij heeft geleerd hoe je kennis kunt overbrengen. Zij draagt haar kennis en ervaring dan ook graag over aan consumenten en kappers.  Bij KrullenTemmer in Lelystad kun je de volgende trainingen en cursussen volgen:

 

Oryanda heeft niet alleen een passie voor krullen, maar ook voor schrijven. Met haar blogs wil zij iedereen met golvend, krullend of afro haar informeren en inspireren. Dit zijn een aantal populaire blogs:

KrullenWinkel

Er wordt niet alleen gewerkt met producten die voldoen aan de Curly Girl Methode, maar wij verkopen ook haarproducten die perfect passen bij golvend haar, krullend haar en afro haar:

 

 • Mas Newen
 • Innersense
 • Deheb
 • Pretty Curly Girl
 • Olaplex

Haarvriendelijke Kapper

Door de Kapperscursus Huid & Haar, Ingredienten voor Natuurkappers en Ingredienten voor Krullenkappers, ben ik beter geworden in het herkennen van huidproblemen, zoals psoriasis en eczeem. Ik weet welke producten ik in de salon kan gebruiken bij deze klanten en kan hen adviseren wat ze thuis kunnen doen om de huid in goede conditie te houden. Ook heb ik geleerd over diverse vormen van haaruitval. Ik werk met milde producten die de hoofdhuid en haar gezond houden, zoals de natuur dat bedoeld heeft.

 

Reviews

Rianne van der Wal
Rianne van der Wal
Lees verder
Hele fijne salon waar mijn dochter van 4 jaar super geholpen is. Er werd rustig de tijd genomen om haar te laten wennen en ik kreeg alle uitleg die een moeder met stijl haar nodig heeft om de pijpenkrullen van mijn dochter zo goed mogelijk te verzorgen. Zeker een aanrader dus!
Caressa Kuk-Jansen
Caressa Kuk-Jansen
Lees verder
Zeer tevreden over deze krullenkapper! Wat een verschil een goede knipbeurt en stylingadvies kan maken. Heb eindelijk een goed werkende manier van stylen gevonden voor mijn haar. Zelfs na veel gelezen te hebben over de GC methode heeft mijn bezoek hier me net even de extra inzichten gegeven waardoor ik het nu weer kan vinden met mijn haar.
Ashley Pruim
Ashley Pruim
Lees verder
Oryanda nam de tijd voor mijn haar. Ik wilde graag mijn lengte behouden maar er zaten vrij veel happen in door een vorige knipbeurt. Oryanda heeft het eerst geknipt, krul voor krul. Na het wassen, stylen & föhnen nogmaals geknipt. Ik moest verschillende houdingen aannemen met mijn hoofd zodat elke krul goed zou vallen. Voor de eerste keer naar een krullenkapper en ik ben erg tevreden! Gelijk een afspraak gemaakt voor over zes maanden.
Isa Benazzouz
Isa Benazzouz
Lees verder
Na maanden wachten was het eindelijk zo ver; mijn afspraak bij Oryanda! Ze heeft mijn haar precies geknipt zoals ik wilde, het oogt veel gezonder en glanst een stuk meer! Ook heeft ze mij laten zien hoe ik mijn haar het beste kan stylen waardoor ik voortaan altijd pluisvrij door het leven kan! 🙂 Dankjewel Oryanda, het was het 4 uur reizen helemaal waard!
S.P.
S.P.
Lees verder
Oryanda van KrullenTemmer heeft mijn haar een herstelbehandeling gegeven en geknipt. Ze heeft mij handvatten en advies gegeven hoe ik mijn haar simpel kan verzorgen & stylen en welke producten goed bij mijn haar passen. Ik ben erg tevreden en raad KrullenTemmer dan ook zeker aan.
W.G.
W.G.
Lees verder
Dit is de eerste keer dat ik me door Oryanda liet knippen en wat mij betreft niet de laatste keer! Het is niet de eerste keer dat ik bij een krullenkapper ben, wel de eerste keer dat het zó mooi zit. We werden hartelijk ontvangen. Oryanda werkt heel erg precies en neemt echt de tijd voor je. Echt een aanrader!
Claudia van Oostveen
Claudia van Oostveen
Lees verder
Krullen van mijn dochter zijn perfect geknipt! En ik heb goede tips meegekregen om ze zelf ook weer mooi in model te brengen.
Marijke Everts
Marijke Everts
Lees verder
Oryanda was amazing!!! I had experienced a horrible hair cut a week prior to my appointment with her and I was frantically looking for hairdressers that cut curly hair. Most of them are booked well in advance so I panicked until I found her! She fixed my hair up very well! I still need to go back once my hair grows again because the previous hairdresser really messed up my hair badly, so some bits still need fixing, but it honestly looks so much better than what I came there with! It looks amazing and I am so glad I did the two hour trip to see her!!
Bianca de Bont
Bianca de Bont
Lees verder
Ontzettend blij met m’n knipbeurt. Eindelijk een kapster gevonden die echt luistert en weet wat ze doet!
M B
M B
Lees verder
Voor mijn dochter van 9 jaar bij Oryanda geweest. Dochter vond het heel spannend, maar werd al snel gerustgesteld. Oryanda is supervriendelijk en professioneel. Mijn dochter en ik zijn erg blij met alle tips en het mooie eindresultaat!
Aadje Berlage
Aadje Berlage
Lees verder
Super blij met hoe mijn haar geknipt is. Echt een duidelijk verschil tussen voor en na. Daarnaast super fijn advies gekregen waar ik echt iets mee kan! Ik kom zeker nog eens terug!
Gabrielle
Gabrielle
Lees verder
Mijn krullen voor het eerst laten knippen door Oryanda. Verliet met een prachtige bos "bouncy" krullen de salon. Ben erg blij met het resultaat en kom graag weer terug om mijn krullen opnieuw te laten temmen! 🙂
N Huisman
N Huisman
Lees verder
Super blij met m'n haar na de knipbeurt. Er wordt goed geluisterd wat je wil. En een hoop tips gekregen! Heb direct een nieuwe afspraak gemaakt voor over een paar maand 🙂
Lieke van Goolen
Lieke van Goolen
Lees verder
Ik ben heel erg mooi geknipt. M’n haar straalt weer. Ze heeft naar me geluisterd en gekeken wat het best zou passen bij mn krullen. Ik ging naar huis met allemaal nieuwe kennis, adviezen en een prachtige bos krullen!
MJ van der Velden
MJ van der Velden
Lees verder
Krullen knippen is een vak apart💪🏻👍🏻 Oryanda weet wat ze met mijn krullen aanmoet. Blij met het resultaat.
Rosinta Sitinjak
Rosinta Sitinjak
Lees verder
Goede kapster! Vertrouw maar 2 kapsters mijn krullen toe en Oryanda is er 1 van 💇🏻‍♀️
Cora Regnerus
Cora Regnerus
Lees verder
Mooie zaak met goede kapsters. Nemen de tijd voor je en adviseren goed en eerlijk. Wanneer iets niet kan, of niet goed zou uitpakken dan zeggen ze dat ook. Fijne kapper om geholpen te worden, hier kom ik terug.
Feith Jackson
Feith Jackson
Lees verder
Na 3 jaar angst te hebben voor de kapper, ben ik daar na vandaag in een keer van af. Ze neemt de tijd en legt alles goed uit. Ik raad haar zeker aan!
Gijsje Janssen
Gijsje Janssen
Lees verder
Van futloos naar mooie krul.
Yvonne Vos
Yvonne Vos
Lees verder
Voor het eerst naar de Krullentemmer geweest en genoten van de knipbeurt. Mijn haar zit geweldig in model en mijn krullen zijn blij! Aanrader voor iedereen met krullen 💖
Inge Borg
Inge Borg
Lees verder
Vakvrouw die de tijd neemt voor je krullen en goed adviseert. Fijne sfeer en super resultaat!
Alissa Ellikhuijzen
Alissa Ellikhuijzen
Lees verder
Super fijne kapper! Veel goed advies gekregen. Hele fijne kapper! Ik heb helaas geen goede before foto, maar hier is mijn na! stuk meer krul en weer gezond haar
Jacoline den Hoed
Jacoline den Hoed
Lees verder
Geweldig kundige krullentemmer! Ik ben om!
Previous
Next

Contact KrullenTemmer Lelystad

×