Blog

Squish To Condish & Bowl Method

De basis voor mooie krullen is gehydrateerd haar. Hydrateren doe je voornamelijk met je conditioner en water. Het is daarom belangrijk dat je jouw conditioner goed gebruikt. Met de Squish To Condish of de Bowl Method haal je het meeste uit je conditioner.

De voordelen van Squish to Condish

  • Je krullen worden gehydrateerd
  • Je krijgt volle krullen (clumps)
  • Je hebt minder conditioner nodig
  • Je hebt geen leave-in conditioner nodig

Zo werkt Squish to Condish

  1. Was of co-wash je haar zoals je gewend bent
  2. Verdeel de conditioner in je haar en haal de klitten eruit met je vingers (of een grove kamDenman Brush of Tangle Teezer). Je haar moet glibberig aanvoelen als zeewier
  3. Spoel desgewenst wat conditioner uit bij de aanzet of spoel alles uit en breng een leave in conditioner aan
  4. Hang je hoofd ondersteboven 
  5. Vang water op in je handen en kneed dit in je hele haar
  6. Herhaal dit 2-3 keer 
  7. Kneed het overtollige vocht uit je haar en breng je krullen in model zoals je gewend bent. 
 

De Bowl Method

De Bowl Method is een aanvulling op de Squish To Condish methode. Met deze methode wordt het haar nog meer gehydrateerd, omdat het water vermengd wordt met conditioner.

Zo werkt de Bowl Method

  1. Neem een grote kom of afwasteil mee naar de douche
  2. Was of co-wash je haar zoals je gewend bent
  3. Verdeel de conditioner in je haar en haal de klitten eruit met je vingers (of een grove kamDenman Brush of Tangle Teezer). Je haar moet glibberig aanvoelen als zeewier
  4. Spoel desgewenst wat conditioner uit bij de aanzet of spoel alles uit en breng een leave in conditioner aan
  5. Vul de kom met een kneepje conditioner en wat warm water en meng dit samen
  6. Hang je hoofd ondersteboven 
  7. Kneed het mengsel van water en conditioner in je haar en vang het vocht op in de kom 
  8. Herhaal dit 2-3 keer
  9. Kneed het overtollige vocht uit je haar en breng je krullen in model zoals je gewend bent

Geschikte conditioners

Volg KrullenTemmer op:

8 reacties

  1. Hai,

    Ik wilde eigenlijk reageren op het stukje over de MAP methode, maar onder het stukje kan dat niet, dus dan maar hier :-). Ik heb het al zo vaak voorbij zien komen en lees op instagram ook zoveel positieve dingen, maar wat ik niet begrijp is dat niemand verteld hoe het in zijn werk gaat. Je komt elke keer weer uit bij het stukje wat jij ook geschreven hebt. Mag er niet over gesproken worden, mag het niet gedeeld worden? Is dat het beleid van die meneer die het uitgevonden heeft?

    groetjes Carla

    1. Hoi Carla,

      Inmiddels kunnen er ook reacties onder de blog over de MAP Method geschreven worden. Bedankt voor het aangeven! De exacte inhoud van de MAP Methode mag inderdaad niet gedeeld worden van Scott. Heel begrijpelijk, omdat het een betaalde cursus is.

      Groetjes Oryanda

      1. Hai,
        Begrijp ik het goed dat je de conditioner er dus niet uit spoelt wat je normaal gesproken wel doet?
        Groetjes ciska

        1. Hoi Ciska,

          Dat klopt. Je laat er dus (een beetje) conditioner in zitten voor extra hydratatie.

          Groetjes, Oryanda

  2. Een grote hoeveelheid conditioners die geadviseerd wordt bevatten siliconen. Siliconen kunnen (voornamelijk in de winter zorgen) voor statisch haar. Maar dat is nog niet het meest vervelende eraan. Siliconen leggen een laagje om het haar (en ja, ook op de hoofdhuid en bij de haarwortel) dat het haar enigszins glad, glanzend en zacht maakt, maar het haar en de hoofdhuid kan verstikken. Het gevolg is dat je het idee krijgt dat je haar er gezond uitziet en ook zo aanvoelt, maar ondertussen het haar niet gevoed kan worden door maskers of d.m.v. de verzorgende stof die het lichaam zelf aanmaakt, namelijk talg. Daarbij zijn deze siliconen schadelijk voor ons drinkwater. Wanneer men overstapt naar producten die deze siliconen niet bevatten zal men merken dat het haar de eerste periode enorm droog aanvoelt. Dit is wat eronder het filmpje van de siliconen dat op het haar ligt daadwerkelijk schuil gaat. Het kan zelfs tot 40 wasbeurten duren, voordat het helemaal verdwenen is. Hier is veel op internet over te lezen en teveel om over te schrijven in dit bericht, maar zeker de moeite waard je in te verdiepen.

    1. Bedankt voor je bijdrage over siliconen. Alle conditioners die hierboven benoemd zijn, zijn vrij van siliconen en voldoen daarmee aan de eisen van de Curly Girl Methode.

  3. hoi, ik dom en nieuw als CG haha, vraag me af, als ik onder de douch sta ne werk, kan ik dus conditioner erin doen. opkom hangen. nat maken en paar keer flink knijpen terwijl vocht in mijn handen zit? en weer nat maken? en herhalen?
    wat is dit anders dan gewoon helemaal nat maken in 1 keer?

    sorry als dom overkomt, maar wil het graag begrijpen =) dank u wel

    1. Hoi Joyce,

      Goede vraag! Als je onder de douche gaat staan, spoel je meer conditioner weg dan als je je wat water in je handen hebt. Daarnaast krijg je door het scrunchen een mooiere krulformatie.

      Groetjes, Oryanda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×