Blog

De krullen van Lisa

Ik interviewde Lisa live op Instagram over haar krullen. Lisa is een klant van mij en heeft bij de laatste afspraak een pony laten knippen. En ja, dat kan met krullen..het staat haar zelfs supergoed.

Haareigenschappen

Lisa heeft krultype 2C en soms 3A. Ze heeft een hoge elasticiteit en om haar porositeit te testen kreeg ze verschillende resultaten.

Lisa over haar krullen

“Mijn moeder gebruikte vroeger altijd Zwitsal Shampoo en Conditioner voor mijn haar. Mijn haar was heel kort en krulde heel mooi. Toen mijn haar langer werd, kreeg ik pijpenkrullen. In groep 1 vond ik mijn krullen vreselijk, omdat het altijd klitte en het kammen pijn deed. In de kleuterklas ging ik daarom altijd met mijn handen door mijn haar, waardoor de krul eruit ging en mijn haar heel erg ging pluizen. Rond groep 6 kamde ik elke dag mijn haar uit, waardoor ik geen krullen had, maar één grote bos pluis. Op een gegeven moment ben ik wel stylingproducten gaan gebruiken, maar ik kwam er nooit goed uit. Ik heb mijn haar in de tweede, derde en vierde van de middelbare school heel vaak gestijld met de stijltang, maar mijn haar wilde eigenlijk niet steil blijven. Als ik op school was begon het alweer te krullen. Het stijlen nam heel veel tijd in beslag en mijn haar bleef pluizen. Dus op een gegeven moment dacht ik, laat maar zitten. Mijn krullen zijn wel minder geworden. Ik heb niet meer de pijpenkrullen van vroeger. De kapper die ik toen had, heeft mij producten gegeven waardoor mijn krullen wel beter in model bleven. Maar mijn krullen zakten heel snel uit en het ging ook pluizen. Dus toen wist ik niet meer wat ik met mijn haar moest doen. Via een facebookgroep deed ik een oproep voor een krullenkapper en toen reageerde iemand dat ik lid moest worden van Curly Forever, omdat ze daar heel veel tips geven over krullen. Daar kwam ik ook KrullenTemmer tegen.

Qua stylingproduct gebruikte ik al Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie, maar die was te zwaar voor mijn haar. In mijn shampoo zaten nog wel sulfaten en in mijn conditioner siliconen. Ik heb alle testjes gedaan qua haareigenschappen en heb producten gekocht waarvan ik dacht dat ze bij mijn haar pasten. Helaas had ik eerst een miskoop gedaan, omdat alle producten proteïnevrij waren. Het was wel lastig in het begin, maar nu ben ik er wel uitgekomen.

Ik douche elke dag en maak het dan ook helemaal nat, omdat ik aan paardrijden doe en ik nog niet goed weet hoe ik mijn haar moet refreshen. Ik was mijn haar eens in de twee tot drie weken met een shampoo, Raw Shea Butter Moisture Retention Shampoo van SheaMoisture. Als conditioner gebruik ik Andrelon Natuurlijk Puur Zijdeglans & Zen. Daar zit geen proteïne in, maar die vind ik wel het fijnste voor mijn haar. Ik heb ook een conditioner van Syoss gebruikt waar wel proteïne in zit, maar daar reageerde mijn haar niet goed op. Dus toen ging ik weer terug naar Andrelon. Als leave-in gebruik ik Garnier Fructis Hair Food Goji. Daarna gebruik ik Cantu Curl Activator en als laatste gebruik ik gel van Bounce Curl. In al mijn stylingproducten zitten proteïne. Ik gebruik als deep conditioner een masker van Shea Moisture, Jamaican Black Castor Oil Strengthen & Restore Treatment Masque. Als deze op is ga ik van Shea Moisture de Manuka Honey & Marufa Oil Intensive Hydration Masque aanschaffen. Ik breng mijn stylingproducten aan in nat haar. Dan knijp ik het uit en kneed het overtollige vocht eruit met een microvezel handschoen. Daarna ga ik het diffusen op de koude stand. Dit duurt wel een half uur, maar ik föhn het niet helemaal droog. Ik gebruik de Carmen HD2390 High Performance 2300 met diffuser en die vind ik heel fijn, omdat de diffuser best wel groot is. Als mijn haar helemaal droog is, kneed ik de cast (harde laagje) eruit, want dan heb ik vollere krullen en zijn ze mooi gedefinieerd.

Ik slaap altijd met een strakke staart, waardoor het de volgende ochtend best wel steil is. Het lukt me wel om mijn pony te refreshen, maar de rest van mijn haar niet. Dus dan volg ik weer mijn routine zoals hierboven beschreven. Ik vind het moeilijk om te bepalen hoeveel ik van een product moet gebruiken. Soms gebruik ik te weinig en dan gaat het pluizen, maar soms doe ik te veel en dan wordt het vet en zakken mijn krullen uit.

Het is belangrijk om je krullen te accepteren. Er zijn veel mensen die hun haar stijlen, terwijl krullen juist heel erg mooi zijn. Het kost misschien meer tijd om goed te leren zorgen voor je krullen, maar dan heb je wel echt mooi resultaat.”

Volg KrullenTemmer op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×